Za one koji misle 'izvan okvira'

PRVI HACKATHON HT-A PRIVUKAO 150 KANDIDATA Traže rješenja za komunikaciju budućnosti, pobjedniku 20 tisuća kuna i prilika u Deutsche Telekomu

Ana Pauzar, HT
 Arhiva / Hanza Media

Za prvi hackathon Hrvatskog Telekoma i hub:rauma, inkubatora Deutsche Telekoma, došlo je više od 150 prijava, a 43 najbolja kandidata u petak će se natjecati za glavnu nagradu od 20 tisuća kuna.

Organizirani su u desetak timova, a pobijedit će onaj koji u 24 sata osmisli najbolje rješenje za komunikaciju budućnosti, objavili su iz HT-a, gdje napominju da su dvoje natjecatelja njihovi zaposlenici, a da su se za Hack it! hackathon prijavili većinom programeri, dizajneri i osobe iz područja marketinga i businessa.

„Bez obzira je li riječ o augmented reality, virtual reality ili nekoj trećoj tehnologiji, najviše će se cijeniti inovativnost i razvijenost ideje, a dodatna je prednost ukoliko rješenje ima tržišni potencijal“, kažu.

Tumačeći ideju hackathona, članica Uprave HT-a za ljudske resurse Marija Felkel naglašava kako oni okupljaju ljude koji razmišljaju „svježe i izvan okvira“.

„Mi želimo poticati takve ljude u njihovom razvoju i s njima profesionalno surađivati – dio je naše šire strategije suradnje s akademskom i studentskom zajednicom iz STEM područja“, poručila je.

Ana Pauzar, voditeljica Odsjeka za razvoj proizvoda i ponuda novih poslovanja i voditeljica projekta hackathona, kaže kako su vrlo zadovoljni interesom domaće start up zajednice.

„Rješenja koja tražimo moraju biti cjelovita, kreativna i izvediva, a cilj je na kraju se zapitati – pa kako se mi toga nismo sjetili? Posebno bi nas veselilo da rezultat našeg Hack it!-a bude komunikacijsko rješenje koje bi se moglo primijeniti u cijelom Deutsche Telekomu“, izjavila je Pauzar.

Timovima će biti na raspolaganju međunarodni tim vanjskih mentora, koji će natjecateljima pomoći u usmjeravanju i razvoju ideja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 15:59