Reutersov izvor otkriva

'Prvi prijedlog konačne nagodbe vjerovnika Agrokora bit će spreman u studenome'

    AUTOR:
    • Hina

  • OBJAVLJENO:
  • 21.09.2017. u 09:25

Darko Tomaš / Damir Krajac / Hanza Media

u krugu: Ante Ramljak

Prvi prijedlog nagodbe prezaduženog Agrokora s kreditorima očekuje se u studenome, kazao je za Reuters izvor blizak procesu restrukturiranja u toj kompaniji.

 

"Očekujem da će prvi prijedlog konačne nagodbe biti sprema u studenome. Do tada bismo trebali imati i vjerovničko vijeće u stalnom sastavu te biti spremni razgovarati o nagodbi", kazao je taj izvor.

 

Za nekoliko tjedana očekuje se da će Agrokor javno objaviti konačni iznos tražbina svojih vjerovnika i konsolidirane poslovne rezultate za 2016. godine, radi čega je kao revizor angažiran PricewaterhouseCoopers, podsjeća Reuters.

 

Prema zakonu kojim je u Agrokor uvedena izvanredna uprava, krizni menadžment trebao bi upravljati Agrokorom 15 mjeseci unutar kojih se očekuje postizanje nagodbe s kreditorima. Za savjetnika u procesu restrukturiranja odabrana je američka tvrtka AlixPartners.

 

"Vjerujem da će tih 15 mjeseci biti dovoljno vremena da se postigne konačna nagodba i dovrši proces restrukturiranja", kazao je izvor za Reuters.

 

Analitičari očekuju da će restrukturiranje voditi prodaji Agrokorovih prehrambenih i maloprodajnih operacija, a vjeruju i da će kreditori morati otpisati dio svojih potraživanja.

Tagovi

ELIPSO

Izdvajamo