Kreće 1. kolovoza

RAMLJAKOV PLAN ZA BIH: Vraća se Mercator sa 83 dućana, Konzumu ostaje 170, a onda slijedi zatvaranje onih koji nisu rentabilni

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 13.07.2017. u 14:39

Ronald Goršić / HANZA MEDIA

Ante Ramljak

Izvanredni povjerenik za Agrokor Ante Ramljak najavio je razdvajanje Mercatora i Konzuma u BiH na konferenciji za medije nakon sastanka s dobavljačima u Sarajevu.

"Mercator će preuzeti nazad svojih 83 dućana koji su bili u najmu i vlasništvu prije spajanja s Konzumom, kojemu ostaju njegovi dućani - njih 170 koji su bili u najmu i vlasništvu prije. Radi se o razdavajanju i vraćanju na početne pozicije 2013. godine. Sve analize u ovih mjesec dana su pokazale da je to najbolja i naisplativija solucija i da se vratimo na početne pozicije i da imamo dva različita formata u BiH. Danas je to i detaljno financijski prezentirano dobavljačima i mislim da smo ih uvjerili da će svi njihovi dugovi i potraživanja u narednom razdoblju biti naplaćeni i da je vraćeno, nadam se i povjerenje", kazao je Ramljak.

"S brojkama neću izlaziti, tek nakon razdvajanja ćemo vidjeti koliko je nerentabilnih dućana Konzuma, a koliko Mercatora. Neophodno nam je restrukturiranje kao smanjenje troškova poslovanja", dodao je.

Razdvajanje bi trebalo biti gotovo do 1. rujna .

ELIPSO

Izdvajamo