Karisma, Agrokor i TUI

SAD ĆE IM IĆI BRŽE? Hotelski projekt Plat od 5 zvjezdica ušao na popis strateških

Potpisivanje ugovora o strateškom partnerstvu: TUI Travel, Karisma Hotels Adriatic i Agrokor
 Tonči Plazibat / CROPIX / CROPIX

Na listu strateških investicijskih projekata ovog su tjedna uvrštena dva turistička projekta, Hoteli Plat i Autokamp Punta Nova, što će prema ocjeni ministra turizma Antona Klimana ubrzati procedure i olakšati realizaciju tih investicija.

"Radi se o velikim projektima visoke kategorije čije proglašavanje strateškima treba ubrzati procedure i olakšati realizaciju investicija. Investiranje u ovako kvalitetne projekte omogućit će produljenje poslovanja, veće zapošljavanje, a time donijeti i multiplikativne efekte za njihove zajednice", ističe ministar Kliman za Hinu dodajući da će se time povećati izvrsnost destinacija u kojima se ti projekti realiziraju.

Za Autokamp Punta Nova navodi se da je strateškim projektom proglašen uz potporu predstavnika Zadarske županije i Općine Povljana, te da se radi o kampu s pet zvjezdica i 200 smještajnih jedinica.

Na listu strateških projekata uvršten je i projekt Hoteli Plat, za kojeg navode da je također kategorije pet zvjezdica, sa 600 smještajnih jedinica, koji će se graditi na području Dubrovačko-neretvanske županije. Kompletna rekonstrukcija kapaciteta te hotelske kuće na razinu pet zvjezdica trebala bi početi, kako su najavili iz vlasničke kompanije Karisma Hotels Adriatic (KHA), na jesen nakon završetka turističke sezone.

Hotele Plat u svibnju prošle godine od države je za 118 milijuna kuna preuzela tvrtka KHA četiri, iz sastava KHA, iza koje stoje koncern Agrokor, meksički hotelski lanac Karisma te jedan od najvećih svjetskih touroperatora TUI.

"Za sedam projekata s liste strateških projekata produžen je rok za proglašenje strateškima, a o ostalim projektima, koji čekaju uvrštenje na listu strateških projekata, raspravljat će se na sljedećim sjednicama Povjerenstva", navodi se na web stranicama Vlade.

Iz Ministarstva turizma u vezi te liste poručuju i da je "12 projekta iz područja turizma ili veznih za turizam u fazi administrativne provjere zaprimljene prijave temeljem Zakona o strateškim investicijskim projektima RH".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 21:25