PRIOPĆENJE KOMPANIJE

SAVJETNIK U AGROKORU TEO VUJČIĆ ODLAZI IZ KONCERNA 'Razlozi odlaska gospodina Vujčića su osobne naravi'

    AUTOR:
    • Filip Pavić

  • OBJAVLJENO:
  • 04.04.2018. u 12:36

Zagreb, 301017. Sjediste Agrokora, Trg Drazena Petrovica 3.
Konferencija za medije izvanrednog povjerenika Ante Ramljaka i njegovih savjetnika na kojoj su predstavljeni planovi odrzivosti kompanija u sustavu Agrokora. Na fotografiji: savjetnik za maloprodaju Teo Vujcic.
Foto: Darko Tomas / CROPIX
Darko Tomaš / Hanza Media

Teo Vujčić

Teo Vujčić, dosadašnji savjetnik izvanredne uprave u Agrokoru, odlazi iz koncerna.

"Razlozi odlaska gospodina Vujčića su osobne naravi", pojasnili su iz Agrokora na naš upit o ostavci te dodali da "kao savjetnik Izvanredne uprave zadužen za maloprodaju nije radio na postupku postizanju nagodbe".

Njegov odlazak, tvrde u Agrokoru, neće imati nikakav utjecaj na proces sklapanja nagodbe koji je u samoj završnici.

Ranije tijekom današnjeg dana u priopćenju kompanije objavljenom na stranicama Zagrebačke burze stajalo je da je Vujčić podnio ostavku na funkciju člana Nadzornog odbora u Ledu.

Ovih dana održavaju se intenzivni razgovori oko nacrta nagodbe za Agrokor. U utorak je održan višesatni sastanak dobavljača, na kojem su raspravljalo o pitanju graničnog duga, koji je kasnije nastavljen s ministricom gospodarstva i potpredsjednicom Vlade Martinom Dalić.

Prema neslužbenim informacijama Vjerovničko vijeće bi se u poslijepodnevnim satima trebali sastati s izvanrednom upravom.

Kako je pisao Jutarnji, dobavljači su u utorak kasno navečer donijeli odluku da će doći na sastanak Vijeća vjerovnika u srijedu, ali napominju kako neće pristati na rješenja vezana za granični dug, koji nije u skladu s njihovim interesima. Ističu i kako postoji mogućnost da napuste sastanak ako se ispostavi da se njihovi prethodno dogovoreni zahtjevi ne ispoštuju.

Izdvajamo