Nove tužbe

Sberbank tuži Jamnicu zbog jamstava za Agrokor: Traže ovrhu nad tvrtkama kćerima u Srbiji i Sloveniji

    AUTOR:
    • Dean Žugčić

  • OBJAVLJENO:
  • 14.08.2017. u 15:29

FILE PHOTO - The logo of Sberbank Europe is seen on the roof of its headquarters in Vienna, Austria, September 4, 2016. REUTERS/Heinz-Peter Bader/File Photo GLOBAL BUSINESS WEEK AHEAD PACKAGE - SEARCH BUSINESS WEEK AHEAD 27 FEB FOR ALL IMAGES
Heinz-Peter BaderTv / REUTERS

Najveći kreditor Agrokora Sberbank tuži Jamnicu za gotovo 280 milijuna kuna za koje je Jamnica preuzela jamstva za kredite, objavila je hrvatskka kompanija na Zagrebačkoj burzi.

Sberbank traži izvršenje (ovrhu) na udjelima Izdavatelja u društvima kćerima i to Mg Mivela sa sjedištem u Srbiji i Jamnica mineralna voda sa sjedištem u Sloveniji, stoji u priopćenju.

Ljubljanska podružnica ruske banke Sberbank pokrenula je dva izvršna postupka na osnovi vjerodostojne isprave protiv Jamnice na Privrednom sudu u Beogradu i sudom u Ljubljani, zbog kredita u iznosu 3,28 milijuna eura za koju je Jamnica preuzela jamstvo.

Nadalje, zagrebačka podružnica Sberbanka tuži Jamnicu pred privrednim sudom u Beogradu radi kredita u iznosu od 255 milijuna kuna za što je Jamnica također preuzela jamstvo.

ELIPSO

Izdvajamo