Isporuke kreću 2020. godine

ŠEIK IZ DUBAIA I ŠEF AIRBUSA SKLOPILI GOLEMI UGOVOR Emirates kupuje 36 zrakoplova, vrijednost posla 16 milijardi dolara

S potpisivanja ugovora

Emirates, jedna od najvećih svjetskih aviokompanija, sklopila je ugovor o nabavci dodatnih 36 zrakoplova Airbus A380.
Kako su priopćili iz Emiratesa, ugovor s Airbusom vrijedan je 16 milijardi američkih dolara. Nove isporuke Airbusa Emiratesu krenut će 2020. godine. Sporazum je potpisan jučer u Dubaiju, a potpisali su ga šeik Mohammed bin Rashid Al Maktoum, šef Emiratesa i vladar Dubaija, kao i potpredsjednik i premijer Ujedinjenih Arapskih Emirata, i John Leahy, jedan od čelnih ljudi Airbus Commercial Aircrafta.
Emirates već sada ima flotu od 101 zrakoplova A380, dok je još 41 takav zrakoplov u procesu isporuke. Nakon što obogati flotu s još 36 novih Airubsa, Emirates će imati ukupno 178 zrakoplova A380, vrijednih ukupno 60 milijardi dolara. Partnerstvo Emiratesa i Airbusa, ističe se u priopćenju, traje desetljećima, a Emirates je najveći operater zrakoplova Airbus A380 u svijetu.
- Ovaj sporazum odražava povjerenje Emiratesa u oblikovanje budućnosti i njegovu predanost unapređenju i daljnjem razvitku Dubaija kao svjetskog odredišta i zrakoplovnog čvorišta - poručio je Mohammed bin Rashid Al Maktoum.
- Zahvaljujući novoj narudžbi. Airbus će nastaviti proizvodnju zrakoplova A380 još najmanje deset godina. Uvjeren sam da će nakon Emiratesove doći i druge narudžbe te da će se ovaj legendarni zrakoplov proizvoditi i nakon 2030. godine - istakao je Leahy.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 16:53