PRODALI PA KUPILI

ŠIRI SE NAJVEĆA EUROPSKA TURISTIČKA GRUPACIJA: TUI za 110 milijuna eura kupuje dio poslovanja španjolskog Hotelbedsa

 Hannah McKay / REUTERS

Najveća europska turistička grupa TUI objavila je u srijedu da se odlučila proširiti na tržište destinacijskih usluga kupnjom dijela specijalizirane španjolske hotelijerske grupe Hotelbeds.

TUI će platiti 110 milijuna eura u gotovini za dio poslovanja španjolske grupe koju su prodali 2016. godine za 1,2 milijarde dolara. Izvršni direktor TUI-ja Fritz Joussen objašnjava da tada nije bilo moguće odvojiti poslovanje destinacijskih usluga, koje sada po njemu otkupljuju po povoljnijoj cijeni.

Iz TUI-ja navode da će se aktualnom akvizicijom proširiti na tržište destinacijskih usluga, čija se vrijednost procjenjuje na oko 140 milijardi eura a raste oko sedam posto godišnje.

U turističkom divu žele klijentima tijekom odmora nuditi personalizirane proizvode, poput boljih sjedala u zrakoplovima, posebnih hotelskih soba i izbora aktivnosti na odredištu.

Joussen ističe da TUI želi iskoristiti razdoblje između bukiranja i odlaska na odmor, koje obično traje oko četiri mjeseca, za prodaju dodatnih aktivnosti, poput vođenih i tura električnim romobilima segway na odredištu.

"U tom razdoblju možemo doslovno ekskluzivno nuditi takve usluge klijentima", rekao je Joussen novinarima.

Tržište destinacijskih usluga iznimno je fragmentirano, uz sadašnjih do 350.000 "mikro dobavljača" s kojima TUI želi tješnje surađivati, dodaje čelnik vodeće europske turističke kompanije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 16:03