Istraživanje i razvoj

Sporazum o znanstvenoj suradnji Belupa i Instituta Ruđer Bošković  

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 20.04.2018. u 11:55

Belupo

Hrvoje Kolarić i David Mathew Smith

Ravnatelj Instituta Ruđer Bošković, David Mathew Smith, i predsjednik Uprave Belupa, Hrvoje Kolarić, potpisali su danas u Koprivnici Sporazum o znanstvenoj i stručnoj suradnji, objavljeno je.

Suradnja se predviđa u područjima hrane, prehrane, zdravlja, inovativnim tehnologijama prerade, kontrole kvalitete i pakiranja lijekova i hrane te zaštite okoliša. Sporazumom je predviđena i suradnja u razvojno-istraživačkim projektima koji nude inovativna rješenja i odgovaraju potrebama Belupa.

„Kao jedna od vodećih industrijskih izvoznih grana farmaceutika, pa samim time i Belupo,  svoju stratešku poziciju temelje na istraživačko-razvojnim projektima te suradnji akademske zajednice i gospodarstva. Istraživanje i inovativnost u stvaranju novih proizvoda i otvaranju novih tržišta, odrednice su naše strategije poslovanja. Upravo zbog ovakvog pristupa danas smo jedna od najmodernijih i najefikasnijih kompanija u Hrvatskoj“, naglasio je Kolarić. Smith je pak napomenuo kako će „upravo kroz povezivanje vrhunske znanosti, stručnosti i bogatog iskustva znanstvenika s uspješnim kompanijama poput Belupa, zajednički raditi na razvoju novih i inovativnih proizvoda“.  

Izdvajamo