Širenje portfelja

STRATEGIJA MOL 2030. U Mađarskoj i Norveškoj dobili čak 10 novih istraživačkih licenci

    AUTOR:
    • Hina

  • OBJAVLJENO:
  • 07.02.2017. u 11:48

Arhiva / MOL

MOL Grupa proširila je svoj istraživački portfelj dobivanjem ukupno 10 novih istraživačkih licenci u Mađarskoj i Norveškoj, priopćeno je u utorak iz mađarske naftne i plinske kompanije.

 

MOL je dobio šest novih licenci u četvrtom krugu nadmetanja za istraživanje ugljikovodika u Mađarskoj te time udvostručio površinu za istraživanja u toj zemlji.

 

Kompanija može započeti s istraživanjima ugljikovodika na gotovo 4.200 četvornih kilometara područja oko Bazakerettye, Bucse, Jaszarokszallasa, Mezotura, Okanyja Zapad i Zale Zapad, uz gotovo 4.200 četvornih kilometara područja za koja su već dobivene koncesije, kaže se u priopćenju te dodaje da je MOL usmjeren prema provjerenim mađarskim lokacijama, ali i novima koje su rezultat nove studije proučavanja Transpanonskog bazena.

 

MOL Norge, pak, sudjelovao je u najnovijem krugu za dobivanje APA licenci te dobio četiri u norveškom epikontinentalnom pojasu, a jedna od njih daje operatorska prava.

 

Ovi uspjesi značajan su doprinos implementaciji strategije MOL 2030, ocjenjuju u toj kompaniji.

 

"Siguran sam da će širenje našeg istraživačkog portfelja u srednjoistočnoj Europi i Norveškoj doprinijeti stvaranju novih rezervi za Grupu", istaknuo je između ostalog izvršni potpredsjednik i direktor upstreama MOL Grupe Berislav Gašo.

ELIPSO

Izdvajamo