UPUĆEN POZIV I OSTALIMA

STVARA SE VELIKI KONZORCIJ ZA AGROKOR! Potvrđen dogovor divova za kupnju posrnulog koncerna, otkrivamo koje firme su prve mete Atlantica i Adrisa!

 
 Hanza Media

Atlantic i Adris zainteresirani su za zajednički ulazak u Agrokor. Potvrdu te intrigantne informacije redakcija Jutarnjeg dobila je od izvora bliskih vrhu hrvatskih kompanija.

Još nije moguće dobiti više detalja oko konkretnih namjera Atlantica i Adrisa, ali jasno je kako je već i sama vijest o zasigurno jedna od najvažnijih poslovnih priča u suvremenoj povijesti hrvatskog biznisa.

Jutarnji, nadalje, doznaje da Atlantic i Adris pozivaju da im se u konzorciju koji bi preuzeo dijelove poslovanja Agrokora pridruže i druge hrvatske kompanije. Pozivnicu će sigurno dobiti hrvatski mirovinski fondovi, ali i drugi velikani hrvatske prehrambene industrije. Drugim riječima, pozivnicu će sigurno dobiti i Podravka...

Osim poslovnih interesa kao što su širenje poslovanja i zarada, zajednički interes članova novog konzorcija jest da značajni dijelovi Agrokora ostanu u dominantnom hrvatskom vlasništvu. Kao glavne mete za preuzimanje Atlantic i Adris u startu su odredili Jamnicu i(ili) Ledo, ali nisu isključeni ni drugi ciljevi...

OPŠIRNIJE PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU JUTARNJEG LISTA

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 02:33