TELEKOM

TELE2 HRVATSKA Pohvalili se pozitivnim trendom, prihodi rasli 12 posto

Viktor Pavlinić, Tele2
 Arhiva
Tele2 Hrvatska u trećem kvartalu ove godine ostvarila je rast prihoda od 12 posto, pokazali su danas objavljeni financijski rezultati, a pozitivan trend poslovanja vidljiv je i na razini cijele Tele2 Grupe.

Kako su priopćili iz te telekomunikacijske tvrtke, EBITDA je bila veća za 58 posto u usporedbi s istim razdobljem lani. EBIDTA marža iznosila je 17 posto, dok je u istom razdoblju prošle godine iznosila 12 posto.

Nadalje, Tele2 Hrvatska zabilježio je rast u ključnim segmentima koji uključuju prihod od krajnjih korisnika, veleprodaje, usluga i prihoda od opreme, odnosno uređaja.

Ukupno, u prvih devet mjeseci 2017. ostvareni su prihodi od 950 milijuna kuna što je porast od 8 posto, a EBITDA je rasla čak 55 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine.

- Dobri poslovni rezultati u prvih pola godine nastavili su se i u trećem tromjesečju te su rezultat strateški planiranih i predstavljenih ponuda koje su naišle na vrlo dobar odaziv od strane korisnika. Posebno me vesele odlične reakcije na uistinu jedinstvenu ponudu na tržištu - neograničeni internet na mobilnim uređajima. Sve više korisnika prepoznaje pogodnost ove ponude, a to je neograničena sloboda komuniciranja po vrlo prihvatljivoj cijeni. U razdoblju pred nama fokus će i nadalje biti ulaganje i daljnje unaprjeđenje korisničkog iskustva - komentirao je rezultate Viktor Pavlinić, predsjednik Uprave Tele2 Hrvatska.

Tele2 je na razini Grupe ostvario ukupni prihod u iznosu od 7,5 milijardi švedskih kruna, što je povećanje od 13% u odnosu na isto razdoblje 2016. godine. EBITDA je porasla za 21% u odnosu na isto razdoblje prošle godine, i u trećem kvartalu ove godine iznosila je 1,8 milijardi švedskih kruna.

- Ovogodišnji treći kvartal bio je test naše sposobnosti funkcioniranja u dinamičnom okruženju, jer smo u njemu vidjeli prve stvarne rezultate novog europskog roaming režima, nove uvjete kreditiranja u Nizozemskoj te naših novih usluga predstavljenih na svim tržištima u prvoj polovici 2017. godine. Prihodi od krajnjih korisnika mobilnih usluga porasli su za 7 posto, porast je vidljiv i zbog utjecaj RLAH regulacije i, ono što mi je posebno drago, porast koji je posljedica odgovora korisnika na naše ponude. Sve navedeno, u kombinaciji s našim mentalitetom izazivača te fokusom na racionalizaciju troškova, dovelo je do ovog snažnog poslovnog zamaha - izjavila je Allison Kirkby, predsjednica Uprave Tele2 grupacije.
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 20:34