U potrazi za radnicima

Tim porečke Plave lagune na road showu po cijeloj Hrvatskoj

 Damjan Tadic / Ilustracija / CROPIX
Tim porečke hotelske tvrtke Plave lagune obišao je Zavode za zapošljavanje diljem Hrvatske u potrazi za novim sezonskim radnicima.
Kako priopćuju iz te tvrtke, s obzirom da su nedavno materijalna prava svih radnika za narednu sezonu povećana za još 7 posto u prosjeku, interes je premašio je sva očekivanja. Prezentaciju uvjeta rada i zapošljavanja u Plavoj laguni došlo poslušati nekoliko stotina zainteresiranih u Našicama, Županji, Vinkovcima, Vukovaru i Osijeku.
Plava laguna zapošljava oko dvije tisuće sezonskih radnika u Poreču, Umagu i Rijeci, a tendencija je smanjenje sezonskih radnika i povećanje broja radnika na neodređeno vrijeme. Tako je već u rujnu ove godine s 240 dosadašnjih sezonskih radnika sklopljen ugovor o trajnoj suradnji, odnosno na neodređeno vrijeme, tvrde u Plavoj laguni.
Navode da će u kolovozu 2018. u Plavoj laguni na neodređeno vrijeme biti zaposleno 44 posto radnika, 7 posto radnika potpisat će ugovore o radu za obavljanje stalnih sezonskih poslova na vrijeme od tri godine, dok će 49% radnika biti zaposleno temeljem ugovora na određeno vrijeme.
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 19:38