Najavili ulaganja u modernizaciju

Todorić prodao 16% udjela u Tisku, kupac je TDR u vlasništvu British American Tobacco

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 10.08.2016. u 13:38

Zagreb, 281114.
Predstavljanje suradnje izmedju svicarske grupe Emil Frey, njemackog koncerna Daimler i koncerna Agrokor. Konferenciji za medije na kojoj je prezentirana suradnja nazocili su predsjednik Daimlera za srednju i istocnu Europu, Afriku i Aziju Peter Alexander Trettin, predsjednik grupe Emil Frey Walter Frey te predsjednik koncerna Agrokor Ivica Todoric.
Na fotografiji: Ivica Todoric.
Foto: Boris Kovacev / CROPIX
Boris Kovačev / CROPIX

Ivica Todorić, vlasnik Agrokora

Agrokor i kompanija TDR potpisali su ugovor o kupoprodaji dionica Tiska na temelju kojeg je TDR stekao 16 posto vlasničkog udjela u Tisku, izvijestili su u srijedu iz Agrokora.

TDR, u vlasništvu British American Tobaccoa (BAT), stekao je 381.854 dionica Tiska, što čini 16 posto glasačkih prava. S obzirom da je BAT potpuni vlasnik TDR-a, na taj je način i on posredno stekao te dionice.

Većinski vlasnik Tiska, s udjelom od 51,34 posto i dalje je Agrokor, dok BAT drži udjel od 25,86 posto, a TDR 16 posto.

Tisak je vodeći maloprodajni lanac kioska u Hrvatskoj. "Budući da je Tisak tržišni lider u uvođenju novih i inovativnih usluga i proizvoda, ova transakcija omogućit će i dodatna nova ulaganja u modernizaciju, učinkovitost te povećanu sigurnost poslovanja", kaže se u priopćenju iz Agrokora.

Više na Jutarnjem...


Tagovi

Izdvajamo