Energetiski forum EU-Rusija

U Splitu se okupljaju stručnjaci za energetiku i gospodarstvo iz Europske unije, Rusije, jugoistočne Europe i Mediterana

    AUTOR:
    • Jasmina Trstenjak

  • OBJAVLJENO:
  • 26.09.2017. u 11:45

Zagreb, 070714.
Ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak u nazocnosti ministrice graditeljstva i prostornog uredjenja Anke Mrak-Taritas te predsjednika uprave JANAF-a Dragana Kovacevica, pustio je u rad obnovljen i moderniziran JANAF-ov terminal Zitnjak. Pustanjem u rad terminala zavrsen je projekt rekonstrukcije i dogradnje, a radovi u vrijednosti vise od 372 milijuna kuna su obuhvacali rekonstrukciju vagon pretakalista i postojecih spremnika te izgradnju novog auto punilista i pet novih spremnika pojedinacnog kapaciteta 20 tisuca metara kubnih. Trenutacno JANAF, tj. Jadranski naftovod ima ukupno 202 tisuce metara kubnih skladisnog prostora za naftne derivate.
Na fotografiji: terminal.
Foto: Boris Kovacev / CROPIX
Boris Kovačev / HANZA MEDIA

Europa, globalni trendovi i izazovi u energetici u 21. stoljeću, stanje sektora energetike u jugoistočnoj Europi te mogućnosti investiranja i poslovanja u Hrvatskoj - glavni su paneli Energetskog foruma EU - RUSIJA, koji će se održati u četvrtak, 28. rujna, u splitskom hotelu Cornaro, u organizaciji Instituta za europske i globalizacijske studije.

Forum će okupiti stručnjake za energetiku i gospodarstvo iz Europske unije, Rusije, jugoistočne Europe i Mediterana, s ciljem shvaćanja energetske problematike na relaciji EU - Rusija, najavljeno je. Uz njih, događaju bi trebali prisustvovati i predstavnici mnogih kompanija iz Hrvatske, kao što su Janaf, PPD, Ina, HEP, Plinacro, AD Plastik i dr.

- Ideja je da se razmijene iskustva svih koji se bave energetskim politikama te da se predstavnici kompanija koje posluju u energetskom sektoru i predstavnici politike nađu za jednim stolom i pokušaju razgovarati o temi energetike. Dotični paneli pomoći će nam da shvatimo energetsku problematiku na relaciji EU - Rusija - pojašnjava Anđelko Milardović, osnivač i direktor Instituta, koji namjerava svake godine održati takav forum u Splitu.

Najavljeni su  i gosti iz Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta te Ministarstva za zaštitu okoliša, kao i veleposlanik Ruske Federacije Anvar Azimov.

Izdvajamo