OBAVIJEST IZ PULE

ULJANIK PRODUŽIO ROKA ZA DUBINSKU ANALIZU DO 16. OŽUJKA Dio potencijalnih investitora zatražio je produljenje rokova

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 09.03.2018. u 12:51

Pula, 310118.
Danas je u Uljaniku porinuta novogradnja 530, luksuzni putnicki brod za polarna istrazivanja Scenic Eclipse.
Na fotografiji: skidanje masti sa donje saonice nakon porinuca broda
Foto: Goran Sebelic / CROPIX
Goran Sebelic / CROPIX

Uljanik je produžio postupak za provođenje dubinske analize za potencijalne investitore u procesu dokapitalizacije do 16. ožujka, izvijestila je u petak ta pulska brodograđevna tvrtka.

"Nadzorni odbor Uljanika d.d. je na svojoj sjednici održanoj 13. veljače 2018. dao suglasnost Upravi za otvaranje sobe za pregled podataka i provođenje dubinske analize", kaže se u priopćenju.

Dubinska analiza prvotno je bila predviđena u razdoblju od 15. veljače do 8. ožujka ove godine, no budući da je dio potencijalnih investitora zatražio produljenje rokova, donijeta je odluka o produženju do 16. ožujka, navode iz Uljanika.

Uljanik Grupa je zaprimila dva pisma namjere potencijalnih strateških partnera: Kermas energije Danka Končara te napuljske Palumbo Grupe, za sudjelovanje u restrukturiranju i diverszifikaciji Uljanik Brodogradilišta.

Sredinom siječnja dioničari pulskog brodogradilišta su na izvanrednoj glavnoj skupštini odlučili o dokapitalizaciji odnosno povećanju temeljnog kapitala od 180 do najviše 302,22 milijuna kuna.

Vlada je Uljanik Grupi odobrila državno jamstvo za kreditno zaduženje u visini traženih 96 milijuna eura, uvjetovavši da Uljanik i Uljanik Brodogradilište provedu povećanje temeljnog kapitala, ulaskom strateškog partnera u Uljanik d.d. te pripreme i pokrenu postupak restrukturiranja zasnovanog na planu restrukturiranja Uljanik Brodogradilišta d.d. u suradnji sa strateškim partnerom.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo