VELIKO PRIPAJANJE

Valamar Riviera objavila namjeru pripajanja EPIC Hospitality Holdinga

Porec, 080514.
Svecano otvorenje preuredjenog hotela Valamar Zagreb. Otvorenju su prisustvovali mnogi uglednici, kao i ministri Darko Lorencin i Anka Mrak Taritas. U preuredjenje je ulozeno 53 milijuna kuna, novootvoreni hotel Valamar Zagreb sada ima 4 zvjezdice. Na fotografiji: hotel Valamar Zagreb.
Foto: Danijela Peracic / CROPIX
Danijela Peračić / HANZA MEDIA

Hotel Valamar Zagreb u Poreču

Valamar Riviera jučer je putem Zagrebačke burze izvijestila da će preuzeti društvo EPIC Hospitality Gmbh, kompaniju koja drži 44,1 posto Valamara, a koja je u prosincu prošle godine, kao novoosnovana tvrtka, preuzela dionice Valamara od kompanije EPIC, Goldscheider und Wurmböck.

Prema informacijama iz objave, članovi društva EPIC - Franz Lanschützer, društvo Wurmböck Beteiligungs te društvo Goldscheider Keramik Gesellschaft - time će zapravo postati individualni, neposredni vlasnici, odnosno dioničari Valamara, a s obzirom na to da je EPIC novoosnovana tvrtka, u obavijesti stoji da će pripajanje biti porezno neopterećeno, što, zapravo, znači da dioničari neće morati platiti porez na prodaju dionica.

Stručnjaci iz turizma pojašnjavaju da je zapravo riječ o transformaciji kompanijskog u privatno vlasništvo te pojednostavljivanju vlasničkih odnosa unutar kompanije, čime bi buduće upravljanje trebalo biti nešto jednostavnije.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo