OTVORILI DVA NOVA RESORTA

VALAMAR RIVIERA Željko Kukurin najavio da će godišnje ulagati oko 600 milijuna kuna

U nove Valamarove resorte pristiglo oko 1200 britanskih turista
 Srećko Niketić / HANZA MEDIA

Do 2020. godine Valamar Riviera u portfelj namjerava uložiti 2,2 milijarde kuna - dakle oko 600 milijuna kuna godišnje - postati lider odmorišnog turizma te se širiti i izvan granica Hrvatske, a krajem 2017. bit će predstavljen i novi brend kompanije, najavio je Željko Kukurin, predsjednik Uprave Valamar Riviere, tijekom jučerašnjeg otvorenja dvaju novih Valamarovih resorta.

Riječ je o Valamar Girandella Resortu i Family life Bellevue Resortu u Rapcu, najvećoj turističkoj investiciji ove godine u koju je tvrtka uložila 562 milijuna kuna, a mjestu u Istri donijela 764 nove smještajne jedinice.

- Na projektu smo počeli raditi prije godinu i pol dana, sama izgradnja bila je dovršena u sedam mjeseci, a ponosni smo što smo u lokalnoj zajednici uspjeli pronaći projektanta, Studio 92- rekao je Kukurin i objavio kako u Family Life Bellevue resortu već boravi oko 1200 britanskih gostiju koje im dovodi njihov partner TUI.

Ovisno o tipu smještaja, cijene noćenja u all inclusive aranžmanu je od 250 do 600 eura po noći i po sobi.

O velikim Valamarovim investicijama u sljedećim godinama najbolje svjedoči najava otvorenja Valamar Girandella Maro Resorta kategorije 5 zvjezdica, a čije je otvorenje najavljeno za 2018.

Osim toga, Valamar je za ove kapacitete ušao u partnerstvo s prestižnim lancem Kinderhotela specijaliziranih za obiteljski odmor, čime će Maro resort postati treći takav hotel u Hrvatskoj.

Porec,020715.
Zeljko Kukurin, predsjednik uprave Valamar riviere.
Foto: Goran Sebelic / CROPIX
Goran Šebelić / CROPIX
Željko Kukurin, Valamar Riviera

- Puno investiramo jer koristimo vrlo povoljne okolnosti na financijskim tržištima, prvenstveno niske kamatne stope, iako s političke razine, zbog ukidanja međustope PDV-a, osjećamo negativne efekte. Oni na razini 2016. godine iznose 17 milijuna kuna, a vidjet ćemo kako će biti nadalje - rekao je Kukurin, potvrdivši potom kako na poslovanje hotelijera utječe i kriza s Agrokorom.

- To je velik sustav pa utječe praktično na svakoga, ali mi nasreću nismo imali nekih velikih odnosa s tom kompanijom, osim u dijelu poslovanja s Adriatica.netom, što smo uspjeli dobro dogovoriti. Naravno, morali smo malo presložiti svoju distribucijsku politiku - rekao je Kukurin.

Dva nova resorta ukupno zapošljavaju oko 630 djelatnika, od čega je 350 novih radnih mjesta, a u pronalasku dobrog kadra na ruku im je išla prilično velika nezaposlenost u Labinu, zbog čega lokalno stanovništvo čini dobar dio Valamarovih zaposlenika u Rapcu. Dapače, Kukurin se pohvalio kako su imali čak i slučajeva povratnika u Labin, turističkih djelatnika koji su prije nekoliko godina napustili svoj rodni kraj zbog poslova u SAD-u, a sad su se vratili. U ovom trenutku u Family Life Bellevue Resortu u optjecaju je stotinjak dječjih krevetića, što svjedoči kako je Rabac popularna destinacija za obiteljski odmor.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 06:42