Hoteli Plat

Vlada njihovo ulaganje od 428 milijuna kuna proglasila strateškim, Karisma Hotels Adriatic najavljuje početak radova čim dobiju sve dozvole

Marinko Benić, KHA
 Tonči Plazibat / Hanza Media

Hotelska grupacija Karisma Hotels Adriatic (KHA) zadovoljna je što je Vlada investiciju u Hotele Plat na dubrovačkom području od 428 milijuna kuna proglasila strateškom, jer to znači i veću efikasnost vezano uz potrebne procedure i bržu finalizaciju projekta, izjavio je predsjednik Uprave i izvršni direktor KHA Marinko Benić za Hinu.

Naglašavajući kako je to najveća investicija KHA do sada, Benić ističe da s izgradnjom kreću u drugoj polovini ove godine, u sklopu čega Hotele Plat planiraju pretvoriti u luksuzni resort sa 550 smještajnih jedinica i brojnim drugim sadržajima u kategoriji pet zvjezdica, koji će se na tržištu pojaviti pod TUI-jevim najprestižnijim brandom Sensatori.

"To će hrvatskom turizmu donijeti novu kvalitetu, a regiji razvoj gospodarstva i zaposlenosti. Prema svim planovima, projekt obnove Hotela Plat bit će jedna iznimna ipriča", ocjenjuje Benić.

Napominje da su prošle jeseni porušeni dijelovi objekata Plata koji nisu bili u funkciji, kao i da će realizacijom planiranog cjelokupnu ponudu te destinacije (Župe Dubrovačke, Dubrovnika i cijeliog kraja) obogatiti i osuvremeniti uz najbolja svjetska iskustva i modele poslovanja, što će i za KHA biti novi razvojni zamah.

"Sukladno planovima, početak gradnje očekujemo u drugoj polovini 2017., odnosno nakon što ishodimo potrebne dozvole. Završetak radova očekuje se početkom turističke sezone 2019., a realizacija cijelog projekta odvijat će se u nekoliko faza. U konačnici, osim 550 smještajnih jedinica, među kojima je i 61 tzv. swim up soba, u planu je da resort ima i pet restorana, kapaciteta nešto malo više od tisuću sjedećih mjesta, kao i osam barova, bazenski kompleks na više od dvije tisuće četvornih metara te wellness i spa centar, objekti za djecu, uključujući i jaslice, dvije manje trgovine, brojni sportski i drugi sadržaji", otkriva Benić.

S obzirom na, kako kaže, prestižnost TUI brenda Sensatori te sadržaje hotela i luksuznost, očekuju i goste veće platežne moći, pogotovo iz Velike Britanije, Njemačke i Skandinavije, za što će trebati i najmanje 400 zaposlenika, uz trenutnih 37, koji ostaju u radnom odnosu uz redovne uvjete i tijekom pripreme i same izgradnje novog Plata.

Projekti KHA donose veću kvalitetu i rezultate poslovanja

"Svaki projekt u koji je KHA grupacija odlučila ući karakterizirale su nove investicije, povećanje standarda kapaciteta i kvalitete usluge, uz znatno unapređenje financijskih rezultata poslovanja", naglašava Benić iznoseći da su dosadašnje investicije u hotele Sensimar Adriatic Beach Resort (na Makarskoj rivijeri) te Sensimar Kalamota Island Resort (na Koločepu kod Dubrovnika) bile više od 212 milijuna kuna.

Na pitanje o rezultatima poslovanja u prošloj godini, ističe da su iznimno zadovoljni te da je 2016. za KHA bila rekordna po prihodima i broju noćenja, pri čemu ih posebno raduju odlične ocjene zadovoljstva gostiju.

"Prošle godine završili smo investicijski ciklus unapređenja Hotela Živogošće, ukupno vrijednog 183 milijuna kuna. Temljem toga hotel Sensimar Adriatic Beach (novi naziv) nositelj je četiri zvjezdice i od lani radi sa sto posto kapaciteta odnosno ukupno 266 soba", kaže Benić zahvaljujući zaposlenicima koji su postigli odlične rezultate u anketama zadovoljstva gostiju, naročito u Živogošću, gdje je zadovoljstvo gostiju na razini od 94 do 100 kroz cijelu sezonu.

Porast prihoda i zaposlenih

Ukupni prihodi u 2016. Hotela Koločep i Hotela Živogošće, kojima upravlja KHA, iznosili su više od 110 milijuna kuna, dok su za 2015. bili 78,5 milijuna kuna. Zabilježen je i rast broja zaposlenih osoba na godišnjoj razini za oko 5 posto, što Benić sve ocjenjuje rezultatima uspješne provedbe financijskog i operativnog restrukturiranja poslovanja hotela KHA grupacije.

Uz hrvatske, od početka ove godine upravljaju i hotelskim resortom Ruža vjetrova u mjestu Dobra voda u Crnoj Gori, te za sada, kako kaže, ne mogu još komentirati poslovne rezultate, ali su zadovoljni dosadašnjom suradnjom i najavama za ovogodišnju sezonu.

"Zainteresirani smo i za nove akvizicije, a najzanimljiviji su nam hoteli dometa 1,5 sata od aerodroma koji imaju potencijala da lokacijom, sadržajem i kvalitetom mogu zadovoljiti zahtjeve TUI turoperatora", zaključuje Benić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 05:15