Crowdfunding kampanja

Vukovarski startup Brushies na Indiegogu traži 50 tisuća dolara

Iza Brushiesa stoje vukovarski startupovac Saša Salomon i njegov partner iz SAD-a Ammar Darkazanli
Tim startupa Brushies
 Arhiva

Vukovarski startup Brushies pokrenuo je jučer kampanju grupnog financiranja na kojoj će u idućih 28 dana nastojati prikupiti 50.000 dolara kako bi poboljšali tehnike četkanja zuba svakog djeteta.

- Novac ćemo iskoristiti za daljnji razvoj proizvoda, konkretno razvoj sustava koji bi nam omogućio da detaljno analiziramo podatke o tome kako i koliko djeca četkaju zube - otkrila nam je Dunja Tolić, koja u Brushiesu radi na razvoju poslovanja.

Nova generacija

Brushies se preko platforme Indiegogo može naručiti za 30 dolara, a po cijeni od 55 dolara može se naručiti prva verzija proizvoda, ružičasti ili plavi pingvin Pearly, plus Brushie nove generacije, koji će tvrtka poslati kupcu kada ga do kraja razvije. Simpatične figurice u obliku životinja postavljaju se na dječje četkice za zube koje su bežično povezane s mobitelom ili tabletom, a dijete, ovisno o tome kako četka zube, napreduje u igrici i osvaja bodove. Na taj način djeca su igrom motivirana na pranje zubi u trajanju od dvije minute.

Figurice Brushies imaju bateriju dugog trajanja i prvi su proizvod koji se može upotrebljavati s bilo kojom zubnom četkicom jer se lako skida i postavlja na novu.

Hardver i softver

Kako nam objašnjava Tolić, hardver je već spreman, dok softver treba daljnji razvoj, za što su im potrebna ova sredstva. Također, žele povećati interes za njihov proizvod razvojem novih, multiplayer igrica, koje će omogućiti djeci da se igraju i natječu sa svojim prijateljima. U planu je i razvoj složenijih igrica s ciljem da djecu natjeraju iščetkati svaki centimetar usta.

Iza Brushiesa stoje vukovarski startupovac Saša Salomon i njegov partner iz SAD-a Ammar Darkazanli, a figurice su u potpunosti razvijene u uredu Salomonova tima u Vukovaru. Glavnina proizvodnje odvija se u Kini, no jedan je dio nje i u Zagrebu.

Početkom siječnja pokrenuli su pretprodaju svojih proizvoda u SAD-u, a sada su njihovi pingvini putem weba dostupni i u Europi. Žele surađivati sa školama i stomatolozima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 18:25