Privatizacija

ZA TRI HOTELA U DRŽAVNOM VLASNIŠTVU ZAINTERESIRANO 88 ULAGAČA Hoće li izdržati do drugoga kruga i dati obvezujuće ponude?

Hotel Katarina, Jadran Crikvenica
 Arhiva

Za većinske državne udjele u tri hotelska poduzeća koja je Centar za restrukturiranje i prodaju (CERP) ponudio na prodaju stiglo je 88 neobvezujućih ponuda, objavljeno je.

Radi se o dionicama odnosno udjelima u većinskom vlasništvu tvrtki Jadran Crikvenica (75,81 posto), Hoteli Maestral Dubrovnik (75,32 posto), Hoteli Makarska (70,54 posto).

U CERP-u ocjenjuju da broj pristiglih pisama interesa “predstavlja izniman iskaz interesa domaćih i stranih ulagača za turistički portfelj CERP-a”, ali ne otrkivaju detalje.

Postupak javnog prikupljanja ponuda provodi se u dva kruga, a prvi je zaključen 13. studenoga.

U drugom krugu slijedi donošenje odluke o početnoj cijeni i obveznim uvjetima, poziv potencijalnim investitorima koji su iskazali interes u prvom krugu te proces dubinskog snimanja od strane potencijalnih investitora. Nakon toga ulagači podnose obvezujuće ponude.

Dionice Hotela Maestral nominalne su vrijednosti 71,1 milijun kuna, Hotela Makarska 124,2 milijuna kuna te Jadrana Crikvenice 347,5 milijuna kuna.

Država već po sedmi put pokušava privatizirati dubrovačke Hotele Maestral, a u zadnjem pokušaju 2015. godine nije zaprimljena nijedna obvezujuća ponuda. No, država po prvi put prikuplja ponude za kupnju većinskog udjela u crikveničkom Jadranu, koji je početkom 2014. izašao iz stečaja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 12:10