NEGDJE ĆE I OTVARATI...

ZATVARA SE IZMEĐU 80 I 100 KONZUMOVIH TRGOVINA! Predsjednik Uprave najavio i otpuštanja radnika

 Željko Hajdinjak / CROPIX

Predsjednik Uprave Konzuma Slavko Ledić, koji je na tu dužnost ponovno imenovan prije nekoliko dana izjavio je kako će biti otpuštanja radnika te da se planira zatvaranje između 80 i 100 dućana najvećeg hrvatskog maloprodajnog trgovačkog lanca, javlja Dnevnik.hr.

Ledić je to novinarima izjavio nakon što je s Antom Ramljakom, izvanrednim povjerenikom za Agrokor obišao novootvorenu trgovinu Konzuma na Supetru na Braču.

- Svake godine smo neke prodavaonice obzirom na strukturu stanovništva zatvarali. Ove godine ćemo to intenzivno raditi jer nam je u fokusu profitabilnost prodavaonica. Zatvorit ćemo određeni broj prodavaonica, ali ljude ćemo zbrinuti sukladno zakonu. Zatvorit ćemo od 80 do 100 prodavaonica, kazao je Ledić i potvrdio kako će dio radnika iz tih prodavaonica biti otpušten.

Dodao je kako će raditi na zbrinjavanju ljudi pa će određeni dio zaposlenika biti prebačen u druge trgovine.

Istaknuo je kako su trgovine Konzuma uoči sezone pune.

- Sve bitne robe imamo. Prodavaonice su spremne za sezonu. Svi dobavljači i dalje su spremni na suradnju. Svi će poštivati ugovor. Radimo na redefiniranju stvari koje nisu štimale u posljednjih nekoliko mjeseci. Manje više smo sve probleme riješili, kazao je Ledić i dodao kako iz dana u dan imaju sve bolje rezultate, kazao je Ledić.

Ante Ramljak kazao je kako je otvaranje nove poslovnice velika stvar za dobavljače Konzuma.

- Bitno je da dobavljači vide da će Konzum dok bude smanjivao broj trgovina, istovremeno raditi na otvaranju novih. Mislim da smo prošli najteže razdoblje i da je pred nama period u kojem moramo napraviti sve da poboljšamo profitabilnost Konzuma. Konzum će ostati živjeti i svako će jutro dočekivati svoje kupce, kazao je Ramljak.

Na pitanje je li još koja banka potvrdila da će sudjelovati u kreditiranju Agrokora, Ramljak je kazao kako se s bankama trenutno vode razgovori.

- Zagrebačka banka je već unutra zajedno s Knighthead Capitalom, ali razgovara se s drugim bankama, kazao je Ramljak.

Rekao je da Sberbank mora sam odlučiti želi li participirati u kreditu.

Sjeo je prvi novac kredita, ali još nije potrošen.

Rekao je kako se jahte i helikopteri prodaju te da ima jako puno zainteresiranih.

- Ne biste vjerovali koliko, rekao je Ramljak.

Inače, Konzum u Hrvatskoj ima više od 700 prodavaonica.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 11:09