DESIGN THINKING STUDIO EPH

Dizajniranje pametnoga grada za poboljšanje života građana

Pametni grad svojim građanima u realnom vremenu pruža personalizirane informacije, potiče angažiranu komunikaciju i omogućava jednostavan dolazak do usluga, praktički jednim klikom sa smartphonea. Je li došao trenutak da se i Zagreb priključi pametnim gradovima budućnosti? Dio odgovora saznat ćemo u sklopu prvog izdanja festivala Design District Zagreb 2016. u Oris Kući arhitekture gdje će se održati radionica “Zagreb - Smart City”.

Design Thinking Studio EPH zajedno s praškom konzultantskom tvrtkom za dizajn 52:HOURS i londonskom digitalnom agencijom SapientNitro, a u partnerstvu sa ZG Holdingom, organizira prvu radionicu u Hrvatskoj koja će uz pomoć nove metodologije, design thinkinga i pametnih tehnologija dizajnirati nova iskustva za građane dok koriste gradske usluge. Projekt se održava pod pokroviteljstvom Grada Zagreba.

U ekspertne dizajnerske timove okupljeni su predstavnici relevantnih IT i dizajn kompanija i institucija, Span, IBM, Trilix, Microsoft, Fakultet elektronike i računarstva, Ernst&Young, Size, Infinum, Degordian, Oris Kuća arhitekture, Udruga mirovinskih fondova, kao i EPH Digital te Jutarnji list. Design thinking podrazumijeva dizajn procesa i iskustva usmjeren na potrebe ljudi.

Četiri tima osmislit će digitalna rješenja koja bi trebala poboljšati kvalitetu života građanima, a ideju koja im se najviše sviđa odabrat će sami budući korisnici na jutarnji.hr. Glasanje počinje sljedećeg tjedna. Pobjedničko rješenje bit će i realizirano. Uključite se…

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 08:53