Dalibor Matanić
 Ines Stipetić
'RADNI NARODE, UJEDINIMO SE'

Dalibora Matanića iznervirala Doris: 'Influenseri, brišite odmah svoje bijedne profile'

Nakon što je prije par dana izbio 'influenserski skandal' kada je vlasnik porečkog restorana odbio kompenzirati hranu influencerici u zamjenu za objavu na Instagramu, javio se i domaći redatelj koji mu je javno dao podršku i izazvao buru reakcija.

S marketinškog stajališta, influenceri imaju moć utjecati na odluke drugih kupaca, točnije na ljude koji ih prate. Ipak, mnogi još uvijek njihovo djelovanje smatraju tek pukim neradom. Da je tako dokazuje i slučaj influencerice Doris Stanković (20) koju na TikToku prati 250 tisuća ljudi, a Instagramu 80 tisuća, a koja je dobila "košaricu" od vlasnika jednog restorana u Poreču kada im je ponudila objavu na Instagramu u zamjenu za večeru.

Nema džabe ni kod stare babe

"Za vas od našeg osoblja i gostiju nitko nikad nije čuo. Što bismo mi time dobili? Da se netko sprda s nama zato što smo na vašem Instagram storyju? Vaša ponuda je u najmanju ruku smiješna, to može tražiti i dobiti Madonna, Serena Williams, Will Smith. Vi možete doći kod nas i jesti, uslugu ćete platiti, a mi možemo u dogovoru s vama iznos vašeg računa uplatiti u humanitarne svrhe i to objavite na svom Instagramu. U protivnom nema džabe ni kod stare babe", poručili su joj nakon ponude, a odbijanje joj je jako teško palo jer je na svom TikToku odlučila oblatiti restoran što je odjeknulo na Twitteru te je zbog istog postala i predmet ismijavanja. Zatim je zaključala Instagram profil kako ne bi trpjela uvrede na svoj račun.

Ovakvo ponašanje iznerviralo je nagrađivanog redatelja Dalibora Matanića (45) koji je ovom slučaju posvetio podulji post na Facebooku.

"Ova influencerska spodoba (kažu da joj je ime Doris Stanković), što je pokušala ucjenjivati restoran Cotton Club u Poreču koji ju je na sreću odbio - meni je osobno prelila čašu. U ime naših roditelja i njihovih roditelja, radničke klase koja je sve svoje morala zaraditi radom, pozivam vas da mi se pridružite u lobiranju kod svih tzv. klijenata. Imamo jako puno poznanstava. Hrvatska će uskoro biti u ekonomskoj krizi pa ćemo ovaj problem u miru osvijestiti svim restoranima, salonima, slastičarnicama, barovima, putničkim agencijama, bankama... svima. Zašto najbolji glumci nisu influenceri? Zašto najbolji glazbenici nisu influenceri? Zato što je influenserstvo koje hoće stvari džaba - rezervirano za šljam. Ako mislite da vam je dizajnirana fotografija na Instagram storyu bitnija od fakulteta - brišite odmah svoje bijedne profile. Naš cilj je da nitko od ovih spodoba ne dobije išta besplatno. Neka nitko tko se nije školovao, samostalno ili na račun svojih roditelja, ne pomišlja da je u redu da dobije išta besplatno. Svi vi koji mislite da vam je broj pratitelja prednost nad radnim narodom, vidjet ćete uskoro u kakvoj laži živite. U ime naše djece koju pokušavamo naučiti etici i radu obećajem vam da ćete izgubiti klijente neradnička bagro. A vi u restoranu u Poreču, osobno vam obećajem da ću vam napraviti promet", rezolutno je napisao Matanić.

ČITAJTE I:

Emotivna čestitka slavnog tate: 'Koliko sreće i života unese ovaj svemirac čim se negdje pojavi'

Ekskluzivne fotografije izlaska iz rodilišta: Najveća sreća Helene Minić i Dalibora Matanića

Lota i Lola - najslađa pratnja slavnih roditelja

Helena Minić Matanić: 'Nije mi nimalo lako prisjećati se cijelog tog procesa niti te priče'

Linker
18. travanj 2024 07:00