Goran Višnjić
 Goran Šebelić / Hanza Media
Grozne situacije

Sramotne krađe svjedoče prokletstvu javnih osoba: Naivan je ispao i Goran Višnjić, no tko bi ga krivio? Svi bi nasjeli

Jedni su reagirali tužbom, drugi javnom prozivkom, a treći su jednostavno stvari izignorirali. Novković je kradljivca uputio na indijskog duhovnog vođu, a Rene Bitorajac urgirao u ime Igora Mešina.

Glazbenik Boris Novković posljednji je u nizu domaćih zvijezda koje su doživjele veliku neugodnost zahvaljujući društvenim mrežama. U nizu prednosti koje su im Instagram i Facebook donijeli, vrijeme je iznjedrilo i ružnih situacija. Krađa identiteta jedna je od najneugodnijih situacija koje čovjek može doživjeti, a borba protiv kradljivaca često je ujedno borba s vjetrenjačama.

Iako danas ljudi koji se bave javnim poslom imaju pomoću društvenih mreža nepresušno vrelo javnog prostora i načina da se dođe do širokih masa bez velike muke, na ovakve neugodnosti nisu pristali. Boris Novković otkrio je čovjeka koji se na Instagramu predstavlja pod nazivom borisnovkovic11 i objavljuje njegove fotografije te se u opisu predstavlja kao slavni hrvatski pjevač. Kada je isti želio zapratiti originalnog Borisa, Novković se na svom Instagramu oglasio i poslao poruku nasrtljivcu. Objavio je fotografiju indijskog jogija Sandhgurua i preporučio kradljivcu da se upozna s njegovom filozofijom.

Novković poručio: Umjesto krađe identiteta - centriraj svoju energiju!

"Iskoristit ću ovo za malo spiritualnog osvrta. Dragi boris_novkovic11. To što si uzeo moj identitet nije problem mog ega, veći je problem tvog života, jer život koji ti je povjeren toliko je blistava i unikatna stvar koja čini ogromnu razliku od pustih informacija i memorija pohranjenih u glavi", napisao je Boris i uputio kraljivca na indijskog jogija i njegovu filozofiju. "Zato budi ponosan što si ti upravo ti, takav jedinstven i dragocjen kao što se ja s nikim ne bih mijenjao za sebe niti s najvećim tajkunima, zvijezdama, prokleto volim to samo moje u sebi, toliko kompleksno i jednostavno, ali moje. Ovo je savjet iz ljubavi i želje da ti pomognem da centriraš svoju energiju i usmjeriš je u pozitivnom smjeru što će rezultirati dobrim za tebe i sve oko tebe", zaključio je pomirljivo otac troje djece.

Zagreb, 191217.
Trg bana Josipa Jelacica
12. bozicni koncert Zelim zivot, zaklade Ana Rukavina na Trgu bana Jelacica koji su za njih pripremili zajedno s Novom TV. U humanitarnoj akciji Zaklade sudjelovala je predsjednica Republike Kolinda Grabar Kitarovic i predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandrokovic koji su se u Call centru javljali na pozive gradjana. Humanitarnim koncertom i akcijom Zelim zivot prikupljaju se financijska sredstva za daljnji rad Zaklade. 
Na fotografiji: Boris Novkovic.
Foto: Ranko Suvar / CROPIX
Ranko Šuvar / Hanza Media
Boris Novković

Kradljivac Juričiću ukrao najljepši životni trenutak

Glumac Filip Juričić nije imao toliko razumijevanja za nasrtljivca pa je svojedobno krađu identiteta prijavio policiji. Osoba se u njegovo ime dopisivala s njegovim kolegama glumcima, a vrhunac je bio kada je ta osoba objavila rođenje njegovog djeteta na Instagramu prije negoli je sam Filip to otkrio javnosti. Tako je istinita informacija o bebi završila na lažnom Instagram profilu glumca. Iako je sve prijavio nadležnim tijelima, Filip se nada da je sve 'maslo' nekog djeteta kojem je uzbudljivo dopisivanje s poznatim glumcima. Slično se dogodilo i njegovom kolegi Igoru Mešinu. Na jednoj fotografiji označio ga je kolega Goran Višnjić, no ubrzo ga je Rene Bitorajac upozorio kako Mešin uopće nema Instagram. I u Mešinovo ime netko se lažno predstavljao.

Zagreb, 230419.
Dajana Culjak i Filip Juricic, zvijezde predstave Zaljubljeni Shakespeare koja se radi po filmskom hitu.
Foto: Neja Markicevic / CROPIX
Neja Markičević / Hanza Media
Filip Juričić

'Ovo pišem samo zato što dnevno dobivam stotine poruka od žena iz čitave regije koje kupuju ove tablete koje ja navodno reklamiram'

Ogradila se i naljutila i Nina Badrić kada je shvatila da netko lažno u njezino ime reklamira proizvode za mršavljenje. Tužbu je najavila, a naivnim ženama koje su nasjele poručila da joj je žao i da ona sa spornim proizvodima nema nikakve veze. "Bit će ovo lijepa tužba čijoj se odšteti unaprijed radujem. A za one koji su nažalost masovno povjerovali i nasjeli, samo mogu kazati da se maksimalno ograđujem od ovoga. Žao mi je žena koje su ovo kupile i nasjele na laži. Zaista nemam veze s ovim", napisala je Badrić na svom Facebooku. Netko je grubo iskoristio njezino ime i reputaciju.

Zagreb, 270919.
Prilaz baruna Filipovica.
U kuci za ljude i umjetnost, Laubi, odrzana je svecanost povodom 25 godina izlazenja casopisa Glorija.
Na fotografiji: Nina Badric.
Foto: Darko Tomas / CROPIX
Darko Tomas / Hanza Media
Nina Badrić

Zrinki Cvitešić dogodila se slična stvar, naime, njoj i voditeljici s HRT-a Marti Šimić Mrzlečki identitet je ukraden kako bi se ispromovirala laka zarada novca, kako bi prevaranti na ljudskoj naivnosti na kraju napunili džepove. Šimić Mrzlečki bila je zgrožena i sve je predala u ruke pravne službe HRT-a. Grozno je što je iskorišten i Tony Cetinski, i to u namjeri da se iskoristi njegovo ime kako bi se u navodne humanitarne svrhe prikupio novac. Tony preko toga nije mogao prijeći olako pa je zamolio sve koji ga poznaju da ne nasjedaju na lažne profile i da prijave pohlepnog autora tako ružne ideje i djela. Luka Nižetić predstavljen je u ovim niskim udarcima kao milijunaš koji se obogatio u svega par mjeseci na tržištu kriptovaluta. Brzo je reagirao i sve demantirao te najavio i možebitne tužbe. Drugog načina borbe protiv kriminala naprosto nema.

Zagreb, 211217.
Lisinski.
Generalna proba humanitarnog koncerta Moja uciteljica zove se nada.
Tony Cetinski.
Foto: Biljana Blivajs / CROPIX
Biljana Blivajs / Hanza Media
Tony Cetinski

Linker
18. travanj 2024 11:34