ODGOJ I HRANA

ANTHONY BOURDAIN: "Prestanite konačno pretvarati djecu u razmažene foodije!"

Djeca moraju sama pokazati inicjativu za isprobavanjem novih jela.
Anthony Bourdain u Havani
 Anthony Bourdain Facebook

Kada su Barrack Obamma i Anthony Bourdain večerali zajedno u Vjetnamu, jedna od tema razgovora bila je odgoj djece po pitanju hrane. "Moja kćer ima osam godina i neki dan je stavila hrpu kečapa preko jaja. Naravno da ne želim da tako jede" požalio se Anthony. Obama je uz smijeh odgovorio kako joj je trebao kontrirati i reći: "Znaš što? Ovo jednostavno nije prihvatljivo!". Bourdain je priznao kako je njihova kuhinja kod kuće daleko manje egozitčna od one koju degustira ispred malih ekrana i kako se nerjetko na meniju nađe tjestenina carbonara, macaraoni sa sirom i ćufte.

Anthony Bourdain Facebook page
Predsjednik Obama i Anthony Bourdain

"Zadnje što želim jest da moje dijete izraste u osobu koja se naziva foodijem. Ništa nije više pogrešno i iritantno. Uvijek naručimo ono što ona želi pa i ako je to pohani sir ili tjestenina s maslacem. Nikad joj se nisam usudio reći: "Dušo, probaj ovo jako je dobro". Stavljajući se na njezino mjesto kad sam bio tih godina i da su me moji roditelji nutkali da stalno probavam nešto novo poludio bih. Dijete mora samo pokazati inicjativu. Tako nas je pitala da kuša sirove kamenice i tu me jako iznenadila budući da su joj se svidjele. Osim toga, jako voli foie gras, ljutu i začinjenu hranu, usoljene ribe i sireve s plemenitom plijesni. Njezin ukus u izboru hrane dijelom pripisujem i talijanskom porijeklu.

Anthony Bourdain: Parts Unknown Facebook Page

"Najdraže jelo joj je tjestenina, a još ako napravite dobru carbonaru ili špagete s mesnim okruglicama sigurno ćete ju osvojiti. Obožava raditi i ratatouille, što me malo i plaši jer se neobičnim zadovoljstvom rukuje noževima i sjecka povrće" kroz smjeh je istaknuo Bourdain.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 21:56