Zagreb je dobio još jedno novo mjesto za burgere, ali svjesni široke konkurencije, odlučili su napraviti pomak. Meat District u Preradovićevoj, osim odlične lokacije ima i dobro osmišljene burgere tako da ćete ondje osim klasičnog čiza, naći Meat district burger koji u sebi ima jaje na oko, zreli cheddar, karamelizirani luk koji sami rade te sušenu ili pečenu cherry rajčicu, Purger - kajzericu s makom, pljeskom od purećeg zabatka te umakom od svježeg sira, vlasca i kopra.
Purger - kajzerica s makom, mesom od purećeg zabatka i umakom
Za meni je zaslužan Ante Martić, inače široj javnosti poznat kao finalist Masterchefa, a osim burgera kartu su odlučili proširiti s nekoliko zanimljivih sendviča i hot dogova te salata i deserata.
Meso je s jedne slavonske farme, a imaju svog mesara koji im melje meso koje potom začine samo solju i parom. Što se tiče hrenovaka one su od već dobro poznatog Igomata. Svi ljubitelji burgera nerijetko imaju primjedbe na kvalitetu peciva tako da ovdje imaju svog pekara čije recepture drži u tajnosti. Što se tiče hot dogova, obično smo navikli jesti pjenasta i meka peciva dok oni ipak išli na nešto konkretniju strukturu, a koja je djelo pekarnice Korica o kojoj ste sigurno već imali prilike čuti.
Lagano koketiranje s portugalskom kulturom i orijentalnim okusima smatrali su još jednim adutom koji ih razlikuje od konkurencije. Tako su se odlučili na svoju interpretaciju "pastéis de bacalhau" što je izvorno portugalsko jelo koje se radi od komadića bakalara, krumpira, jaja, peršina i luka, a jednako je omiljeno toplo i hladno oblikovano u kuglice koje se potom prže u dubokom ulju. U Meat distictu ih rade u obliku većeg popečka koji stavljaju u ciabattu koja je dodatno začinjena emulzijom (laganim umakom o limuna).
Osim sendviča, hot dogova i burgera imaju i nekolika salata i deserata, a cijene u Meat districtu se kreću između 35 i 70 kuna.
Za čitav koncept restorana zaslužan je tim studija Limunovo drvo koji je, uz dizajnera Vedrana Matića osmislio urbanu, gradsku, gurmansku priču.