ZA DRUŽENJA

PARTY FOOD: Deset ukusnih i raznobojnih recepata za tulum za pamćenje!

Spremate dječji rođendan, koktel proslavu ili neobavezno okupljanje za obitelj i prijatelje? Ukusne i raznovrsne meze su svakako jedan od neizostavnih elemenata svakog druženja, a “zalogajčići” svih okusa i vrsta će sigurno doprinjeti boljoj atmosferi vaše proslave.

Najpraktičnija su jela u kojima gosti mogu uživati s nogu - takozvani finger food. Mogu se jesti rukama i obično su u veličini jednog zalogaja. Pokraj sjajnog okusa i praktičnog načina konzumacije, zalogajčići se vrlo jednostavno mogu dekorirati i tako postati pravi ukras na vašem stolu!

Donosimo vam 10 ukusnih recepata za tulum zalogačiće svih okusa i boja – slane, slatke, ljute, mesne i vegeterijanske. Jednostavni su i brzi za pripremu, a ostavit će vam više vremena za druženje sa gostima.

Zvjezdice od lisnatog tijesta s kajmakom i ajvarom

Gotovi za tili čas, ovi zvjezdasti zalogaji mekanog i hrskavog lisnatog tijesta koje krije punjenje od kajmaka i ajvara zadivit će vaše goste i izgledom i neodoljivim okusom, posebno ako ih poslužite još tople.

Hrskavi čips od heljdinih kora

Ako biste nešto originalno i zdravo, a nemate puno vremena za pripremu.

Vegan zalogaji od palente sa začinskim biljem, slanutkom i ajvarom

Iznenadite svoje goste i napravite ove brze, tople i aromatične zalogaje pune okusa i prekrasnog izgleda. Hrskavi slanutak obavijen kurkumom i slatkom mljevenom paprikom, poslužen preko neodoljivog ajvara na aromatičnoj palenti, je zalogaj za sjećanje.

Prhki slani kolačići s orasima i ajvarom

Njihova neodoljivost potječe od fenomenalnog nježnog prhkog tijesta bogatog maslacem, orasima i svježim ružmarinom koje tako dobro ističe divan okus pravog ajvara.

Bruschette s bosiljkom i ajvarom

Bruschette s bosiljkom i ajvarom izvući će situaciju za samo 15 minuta. Brzo i lako, od samo nekoliko sastojaka možete napraviti jelo za goste kakvog se nitko ne bi posramio.

Pitice od heljde punjene ajvarom

Pitice se mogu pripremiti na puno načina. Naš recept, pitice od heljde punjene ajvarom, zdrava je inačica, jednostavna za pripremu. Najbolje ih je, dakako, jesti dok su tople, ali je zgodno imati ih u frižideru u slučaju dolaska neplaniranih gostiju. Malo se podgriju i to je to.

Prozračni trokuti s ajvarom

Savršeno se slažu s grčkim tipom jogurta koji može poslužiti kao umak za ovo ukusno jelo.

Vegetarijanski zalogajčići od zelenih tikvica, ajvara i sira

Napravili smo našu verziju sushija, za koju smo sigurni da bi se svidjela i Japancima.

Kiflice sa šunkom i sirom

Nema boljeg mirisa od pravih domaćih kiflica. Ako ste se zaželjeli klasika, napravite ove sa šunkom i sirom. Obogatite ih tako da ih poslužite s par žlica ajvara. Ako pak ajvar volite peći u kiflicama, napravite lisnate s kobasicama.

Young woman making dough for croissant rolls in kitchen with all ingredients and vegetables in background
Getty Images

Mirisne šarene palačinkice

Sigurni smo da će ove raznobojne palačinke biti kraljice svakog tuluma, a pripremljene su sa puno divnih svježih i prirodnih voćnih okusa.

Vikendi su za igranjei tople, slatke i mirisne šarene palačinkice Pravili smo ih po standardnom receptu kojem smo umesto mleka dodali naše sokove od šumske borovnice, kupine, maline i ribizle za sve ove nijanse boja ali i za puno divnih svežih i prirodnih voćnih ukusa Jer mi naše voće ne cedimo Pažljivo meljemo cele komade kako bi se svi oni dobri sastojci voća našli u našem soku, koji zatim zasladimo samo sokom od belog grožđa i dodamo malo soka od limunada istakne ukus i dugo ostane svežI to je sve potpuno prirodno baš kao što su ga nekada pravile naše bake Želimo vam divan i sladak vikend #sok #bakinatajna #hranazadusu . . . . . . . . . . . . . . . . . . #citstovoce #borovnica #kupina #malina #ribizla #prirodno #domace #kuhinja #hrana #inspiracija #palacinke #dorucak #lovefood #foodinspiration #breakfast #pancakes #purefruit #fruitjuice #naturalfood #foodshare #shareasecret

A post shared by Bakina Tajna (@bakinatajna) on

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. ožujak 2024 06:17