Kolač i kava u jednom!

Pada kiša i zato napravite ovu tortu s kavom i orasima!

carrot cake with walnuts, prunes and dried apricots on a dark wood background. tinting. selective focus
Getty Images/iStockphoto

Torta koja će zadovoljiti i najistančanija nepca! Gdje ćete bolje, kolač i kava u jednom!

Nebrojeno je mnogo napitaka koje možemo napraviti od kave, ali ništa manji nije ni broj deserata. Donosimo vam ukusan recept za tortu s orasima i kavom koju će vaši ukućani obožavati.

Trebat će vam:

Za biskvit:

225 g ulja
100 g oraha, nasjeckanih
225 g smeđeg šećera
1 žličica praška za pecivo
prstohvat soli
225 g glatkog brašna
2 žlice instant espressa rastopljenog u 2 žličice vruće vode
4 jaja

Za kremu:

2 jajeta
220 g šećera u prahu
250 g maslaca
70 g krem sira
3 žličica ekstrakta kave
2 žličica instant espressa rastopljenog u 1 žličici vruće vode

carrot cake with walnuts, prunes and dried apricots on a dark background. tinting. selective focus
Getty Images/iStockphoto
 

Priprema:

Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva. Namastite lim za tortu. Za biskvit, prvo pomiješajte prašak za pecivo, sol i brašno. Dodajte ulje jaja, orahe, šećer i espresso. Sve dobro izmiksajte dok ne dobijete glatku smjesu. Smjesu stavite u protvan za torte i pecite oko 60 minuta na 180 stupnjeva. Nakon što je bikvit pečen, ohladite ga. Dok se biskvit hladi, napravite glazuru. Jaja i šećer rastopite na parnoj kupelji. Miješajte cijelo vrijeme kako vam se jaja ne bi zgrušala, oko 5 minuta. Maknite s kupelji i ubacite maslac, krem sir, ekstrakt kave i espresso. Glazuru ohladite oko 2 sata, da očvrsne. Nakon što se biskvit ohladio, prepolovite ga po širini. Trećinu glazure rasporedite po donjem biskvitu. Na nju stavite drugi dio biskvita. Ostatak glazure rasporedite po cijeloj torti. Dekorirajte s malo sjeckanih oraha.

 

Izdvajamo

Iz drugih medija