Meksička kuhinja

Quesadille s povrćem

Uz njih bi savršeno odgovaralo jedno dobro svijetlo pivo!
 Getty Images/iStockphoto

Quesadille su jedan od najpoznatijih specijaliteta meksičke kuhinje. Radi se o tortiljama koje su obično punjene povrćem, piletinom, avokadom i sirom koje se zapeku na tavici kako bi se sir rastopio. Za sve mesoljupce: slobodno dodajte meso po želji koje ste prethodno izrezali i lagano prepržili, a svi ljubitelji povrća će doći na svoje s ovim receptom!

Svakako zapišite recept, željeti ćete ih ponovno napraviti!

Trebat će vam:

450 g Ledo Meksičke mješavine (1/2 pakiranja)
2 žlice maslinovog ulja
meksička mješavina začina
300 g naribanog sira
2 komada mladog luka
8 gotovih tortilja

Vegetarian quesadilla on a plate. Selective focus on the front wedge
Getty Images/iStockphoto

Priprema:

Povrće propirjati na malo maslinovog ulja. U suhu tavu staviti tortilju i na nju rasporediti naribani sir i peći dok se polovina sira ne otopi. Ovu tortilju staviti na stranu, a u tavu staviti drugu tortilju, rasporediti naribani sir, zatim na sir položiti propirjano povrće, posuti nasjeckanim mladim lukom i poklopiti s prvom tortiljom. Prilikom pečenja tortilju lagano pritiskati. Ponoviti postupak s ostalim tortiljama i tortilje rezati na četvrtine i poslužiti.

Isprobajte i dobro poznate fajitas s piletinom te meksičku juhu od kukuruza!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 02:14