Bez obzira na to što ga smatramo fast foodom, pravi hamburger od kojeg će zamirisati cijelo susjedstvo, zahtijeva spretnosti i malo vremena. Mnogo je pobornika dobre stare klasike, a bilo da ste skloniji provjerenim kombinacijama ili eksperimentiranju, nekih se savjeta uvijek dobro držati. Donosimo tri koje će vam pomoći da u kućnoj radinosti pripremite hamburger bez premca.
Dim čini čuda
Ako je ikako moguće – pljeskavice pecite na roštilju, a ne u tavi. Dim čini čuda kad je u pitanju okus.
Sočni zalogaji
Nemojte pretjerivati s termičkom obradom pljeskavice jer će vam u protivnom meso postati pretvrdo. Razlika između sočnog zalogaja koji zove na još i tzv. ‘šlape’ pitanje je minuta, ako ne i sekundi. Vježbom do . A vjerujemo da vam ovo vježbanje neće teško pasti.
I sir je jednako bitan
Dodajete li sir, nipošto ga ne dovodite u izravan kontakt s tavom, već ga unaprijed pripremite i stavite na netom ispečenu pljeskavicu. Odmah. Tako će pljeskavica svojom toplinom rastopiti sir točno onoliko koliko je potrebno.