ZA POČETNIKE U KUHINJI

NAJBOLJI BURGER: Tri savjeta koja će popraviti cijelu stvar!

Najsočniji ikad
 Berislava Picek / CROPIX
Kad je hamburger u pitanju, mogućnosti kombiniranja zaista su neograničene. Možete se igrati s vrstama peciva i mesa, a o dodacima i prilozima da i ne govorimo.

Bez obzira na to što ga smatramo fast foodom, pravi hamburger od kojeg će zamirisati cijelo susjedstvo, zahtijeva spretnosti i malo vremena. Mnogo je pobornika dobre stare klasike, a bilo da ste skloniji provjerenim kombinacijama ili eksperimentiranju, nekih se savjeta uvijek dobro držati. Donosimo tri koje će vam pomoći da u kućnoj radinosti pripremite hamburger bez premca.

Dim čini čuda

Ako je ikako moguće – pljeskavice pecite na roštilju, a ne u tavi. Dim čini čuda kad je u pitanju okus.

Berislava Picek / CROPIX
Burger restorana Dubravkin put

Sočni zalogaji

Nemojte pretjerivati s termičkom obradom pljeskavice jer će vam u protivnom meso postati pretvrdo. Razlika između sočnog zalogaja koji zove na još i tzv. ‘šlape’ pitanje je minuta, ako ne i sekundi. Vježbom do . A vjerujemo da vam ovo vježbanje neće teško pasti.

Berislava Picek / CROPIX
Mljevena janjetina, guščja jetra i dodaci

I sir je jednako bitan

Dodajete li sir, nipošto ga ne dovodite u izravan kontakt s tavom, već ga unaprijed pripremite i stavite na netom ispečenu pljeskavicu. Odmah. Tako će pljeskavica svojom toplinom rastopiti sir točno onoliko koliko je potrebno.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. travanj 2024 05:57