OBOŽAVANJE PALAČINKI

PETAK MOŽE POČETI: Pet trikova kako da vam palačinke uspiju baš svaki put!

 Getty Images/iStockphoto
Sastojke za palačinke svi znaju napamet. Netko doda možda malo sode bikarbone, malo mineralne vode, prstohvat soli, šećera, ali sve su to nijanse.

Donosimo vam par trikova s kojima će krajnji rezultat biti savršen!

Tava je važna

Da palačinke ne bi bile premasne, pecite ih u teflonskoj tavi koju ste samo malo prilikom pečenja prve palačinke premazali uljem. (za palačinke à la française umjesto ulja koristite maslac).

Sweet Pancakes
Getty Images/iStockphoto

Mineralna voda je ključ

Ako želite lagane i mekane palačinke, dio mlijeka zamijenite vodom ili čak mineralnom vodom. Palačinke neće biti žilave, već lagane poput pahulje.

Ako ste pak ljubitelj sirutke...

Ako želite mekane, prozračne palačinke, kupite punomasno mlijeko i sirutku. Ako nemate pri ruci sirutku, možete je zamijeniti tekućim jogurtom, ali u tom slučaju koristite 150 ml jogurta i "razvodnite" ga sa 75 ml mlijeka, sirutku također jednostavno možete dobiti ako u 450 ml mlijeka dodate 2 jušne žlice limunova soka ili bijelog octa.

Stack of crepes on a plate
Getty Images/iStockphoto

Snijeg od bjelanjaka

Ipak, koju god vrstu mlijeka koristili dodavanje snijega od bjelanjka na kraju bi trebalo dati primjetnu razliku.

Odmor je bitan

Majstori kažu da je najbolje da smjesa za palačinke odleži u hladnjaku nekoliko sati prije korištenja. Ako želite slasne palačinke navečer, najbolje je da smjesu napravite već popodne.

close up of two french style crepes, shallow dof. Some ingredients in the background
Getty Images/iStockphoto

Savjete imate, bacite se na pečenje!

SLANE PALAČINKE: Ukradite nam recepte i ručajte palačinke!

S ovim slatkim receptima svaki dan je ''dan za palačinke''!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 18:15