Donosimo vam par trikova s kojima će krajnji rezultat biti savršen!
Tava je važna
Da palačinke ne bi bile premasne, pecite ih u teflonskoj tavi koju ste samo malo prilikom pečenja prve palačinke premazali uljem. (za palačinke à la française umjesto ulja koristite maslac).
Mineralna voda je ključ
Ako želite lagane i mekane palačinke, dio mlijeka zamijenite vodom ili čak mineralnom vodom. Palačinke neće biti žilave, već lagane poput pahulje.
Ako ste pak ljubitelj sirutke...
Ako želite mekane, prozračne palačinke, kupite punomasno mlijeko i sirutku. Ako nemate pri ruci sirutku, možete je zamijeniti tekućim jogurtom, ali u tom slučaju koristite 150 ml jogurta i "razvodnite" ga sa 75 ml mlijeka, sirutku također jednostavno možete dobiti ako u 450 ml mlijeka dodate 2 jušne žlice limunova soka ili bijelog octa.
Snijeg od bjelanjaka
Ipak, koju god vrstu mlijeka koristili dodavanje snijega od bjelanjka na kraju bi trebalo dati primjetnu razliku.
Odmor je bitan
Majstori kažu da je najbolje da smjesa za palačinke odleži u hladnjaku nekoliko sati prije korištenja. Ako želite slasne palačinke navečer, najbolje je da smjesu napravite već popodne.