Donosimo vam par tikova kako se dobro organizirati da vam kuhanje u ovim vremenima ostane zabavno i jednostavno!
Uvijek skuhajte malo više žitarica
Jednako je jednostavno skuhati jednu šalicu riže kao i tri. Skuhajte uvijek viška riže, ječma, kvinoje i biti ćete zadovoljni kada u hladnjaku pronađete već skuhani ječam savršen za brzinsku salatu.
Napravite veliku posudu omiljenog umaka
Na primjer, bolonjez umak. Tako ćete ga moći iskoristiti na tjestenini, u sendviču Sloppy Joe, u tortiljama ili lazanjama. Čuvajte ga u hladnjaku.
Držite kuhinju uvijek čistom
Šanse da napravite brzinsku večeru u neurednoj kuhinji su jednake nuli! A i ne moramo isticati koliko je čistoća u ovom trenutku važna.
Držite narezan kruh u zamrzivaču
Izvadite ga netom prije večere, stavite u toster i jedite s jajima na oko i maslacem. Pitat ćete se zašto to ne radite češće!
Broj 1 vrijedi i za grahorice
Skuhajte hrpu graha ili leće i kombinirajte ga s kobasicama ili drugim finim mesom.
Napravite vlastiti temeljac
Biti ćete si zahvalni u trenutku kada želite napraviti brzinsku palentu koja će imati neopisivo bolji okus pripremljena s temeljcem nego s običnom vodom.
Uložite u kvalitetnu konzerviranu ribu
Sardine, tuna, dimljeni losos… Sve je to riba koju možete stavljati na brzinsku pizzu, tople bruschette.
Uvijek imajte tjesteninu
To je jedina stvar koja vašoj smočnici ne smije nedostajati. Brzo se priprema, slaže se sa svim umacima i svi ju obožavamo!
Zamrzivač je vaš najbolji prijatelj
Hrpu stvari koje pripremate možete zamrzavati. Vrijedi za sve, od pripremljenih umaka, gulaša, do svježeg špinata, ribe i mesa.
Ispecite hrpu korjenastog povrća
Poslažite ga na pleh na pečenje i ispecite. Tijekom tjedna ga dodajte u salate i skuhane žitarice, a kada vam i to dosadi, izblendajte ga u gustu juhu.
Sve o kampanji #OSTAJEMDOMA doznaj na jutarnji.hr/ostajemdoma