Kanadski chef Matt Abergel je proveo godine usavršavajući vještinu izrade japanske piletine na ražnjiću, poznatije pod nazivom yakitori. Matt u svom restoranu Yardbird u Hong Kongu služi više od 20 vrsta yakitori ražnjića te koristi samo najsvežiju piletinu. Peče ju na drvenom ugljenu i štapićima od bambusa.
Ovo je njegovih šest savjeta za savršen yakitori ražnjić!
Dajte si vremena
Budite pedantni. Izrada yakitorija zahtjeva vrijeme, potrebno je dobro marinirati piletinu i nabosti je na štapiće pravilno - nemojte žuriti!
Svježa piletina
Uvijek koristite najsvježiju piletinu koju možete pronaći!
Oštar nož
Oštar nož je ključan za komadanje piletine. Japanski nož je najbolji izbor!
Sol
Ne bojte se soli! Koristite sol visoke kvalitete te piletinu začinite nakon pečenja.
Štapići
Najbolji su oni od bambusa, ali ako njih ne možete pronaći koristite one drvene.
Ugljen
Nabavite najkvalitetniji drveni ugljen koji možete pronaći, s visokim sadržajem ugljika.