ZA SLJEDEĆE ROŠTILJANJE

DOBRI SAVJETI ZA BOLJE KUHANJE: Šest ključnih trikova poznatog kanadskog chefa za savršen yakitori ražnjić!

Jeste li se već zaljubili u ljepljiv i mekan yakitori ražnjić?

Kanadski chef Matt Abergel je proveo godine usavršavajući vještinu izrade japanske piletine na ražnjiću, poznatije pod nazivom yakitori. Matt u svom restoranu Yardbird u Hong Kongu služi više od 20 vrsta yakitori ražnjića te koristi samo najsvežiju piletinu. Peče ju na drvenom ugljenu i štapićima od bambusa.

Ovo je njegovih šest savjeta za savršen yakitori ražnjić!

Dajte si vremena

Budite pedantni. Izrada yakitorija zahtjeva vrijeme, potrebno je dobro marinirati piletinu i nabosti je na štapiće pravilno - nemojte žuriti!

Svježa piletina

Uvijek koristite najsvježiju piletinu koju možete pronaći!

Oštar nož

Oštar nož je ključan za komadanje piletine. Japanski nož je najbolji izbor!

Sol

Ne bojte se soli! Koristite sol visoke kvalitete te piletinu začinite nakon pečenja.

Štapići

Najbolji su oni od bambusa, ali ako njih ne možete pronaći koristite one drvene.

Ugljen

Nabavite najkvalitetniji drveni ugljen koji možete pronaći, s visokim sadržajem ugljika.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 10:59