Trikova ima u izobilju

Jedini trik koji će vam trebati pri poširanju jaja!

Poširana jaja u restoranu Bistroteka
 Biljana Gaurina / EPH
Dodajte ocat u vodu u kojoj ćete poširati jaje. Ubodite jaje s iglom prije nego ga razbijete i kuhajte ga u vodi 10 sekundi. Stvorite vrtlog u vodi. Ovo su samo neki od savjeta kako pripremiti savršeno poširano jaje!

Trikovi se, naravno, nastavljaju: poširajte jaja u posudi za parenje, poširajte jaja u posudi za muffine ili u silikonskim kalupima kako predlažu na Tasting Tableu. Svi ovi trikovi stoje i vrijedi ih isprobati.

Zagreb, 031214.
Teslina.
Restoran Bistroteka.
Foto: Biljana Gaurina / CROPIX
Biljana Gaurina / EPH

Ali jedna stvar im je zajednička, svi zahtjevaju dodatne korake. Evo jedne tajne koja ne zahtjeva nikakve dodatne korake, a nikada vas neće iznevjeriti.

''Koristite hladna jaja!''

Hladan bjelanjak ima čvršću teksturu od toplog bjelanjka, što jajetu pomaže da se bolje formira kada dotakne vruću vodu.. Dodatno, hladnom žumanjku je potrebno duže vremena da se zagrije, pa ćete se na ovaj način osigurati da vam žumanjak uvijek bude kremast i tekući.

Izvor videa: Youtube

Sljedeći put kad se odlučite poširati jaja, pričekajte do zadnjeg trenutka da jaja izvadite iz hladnjaka. Poširanje jaja zapravo nije nimalo teško, samo zahtjeva malo prakse.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. travanj 2024 11:49