JEDNOSTAVNO JE

KAKO NAPRAVITI MASCARPONE U DESET MINUTA? Uvijek je zabavnije kada sami zasučete rukave i bacite se na posao!

Uvijek je zabavnije kada sami zasučete rukave i bacite se na posao. Ovaj tjedan si zadajte jedan zadatak: napravite domaći mascarpone sir!

Vjerujte nam, jednostavnije je nego što mislite, a vi ćete imati domaći kremasti sir koji možete koristiti za bilo kakva slana i slatka jela. Savršen je za jutarnje žitarice, smoothije, sladolede, kao punjenje u domaćim raviolima ili s malo meda i svježeg voća. Više nikada nećete morati izdvajati prilično velike količine novca za ovaj sir, a cheesecake ćete željeti raditi vjerojatno svaki dan. Bacamo se na posao!

Za oko 2 šalice sira će vam trebati:

2 šalice punomasnog slatkog vrhnja
1 žlica limunovog soka

U posudi na laganoj vatri zagrijte slatko vrhnje. Termometrom pratite da temperatura dosegne maksimalno 82 Celzijeva stupnja. Pustite da se krčka na toj temperaturi oko 3 minute, zatim dodajte limunov sok i krčkajte još 3 minute. Maknite s vatre i pustite da se smjesa ohladi na sobnoj temperaturi. Cjedilo obložite s 3 sloja gaze i stavite posudu ispod cjedila. Ohlađenu mascarpone smjesu izlijte na gaze i sve stavite u hladnjak preko noći kako bi se sva tekućina ocjedila. Gotovi ste!

Tko bi rekao da je mascarpone tako jednostavan za napraviti kod kuće?

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. ožujak 2024 13:53