Jer domaće je najbolje!

KORNET ZA DOMA: Kako napraviti domaće kornete za sladoled?

Ice cream with chocolate and pistachios on a dark slate background.
Getty Images/iStockphoto

Za sve koji su mislili da je to nemoguće!

Priznajte, vjerojatno vam nikada nije palo na pamet da možete svoje kornete napraviti kod kuće! E pa možete! Jednostavno je poput izrade palačinki, tijesto za kornete ćete napraviti za čas, a najbolje od svega je što se možete poigrati s okusima koje volite. Napravite čokoladne kornete ako su vam takvi draži, a mi vam donosimom osnovni recepT!

Trebat će vam:

2 jaja
65 g šećera
30 g rastopljenog maslaca
3 žličice mlijeka
1 žličica ekstrakta vanilije
45 g brašna
prstohvat soli
3 žličice suncokretovog ulja

Ice cream with chocolate and pistachios on a dark slate background.
Getty Images/iStockphoto
 

Priprema:

U velikoj zdjeli izmiksajte jaja sa šećerom. Dodajte maslac, mlijeko i vaniliju. Postupno umiješajte brašno s kuhačom te dodajte sol. Ako vam se čini da je tijesto pregusto, dodajte još malo mlijeka. Malu tavicu zagrijte na srednjoj vatri. Tavicu lagano premažite uljem. Jednu malu kutlaču smjese dodajte u tavicu i formirajte ju u krug, kao za palačinke. Pecite dok ne postane zlatno s jedne i druge strane.. Maknite s vatre i tijesto oblikujte u kornet dok je još vruće. Stavite kornete na kuhinjsku šipku da se ohlade.

Izdvajamo

Iz drugih medija