Ova omiljena namirnica mnogih zaista zaslužuje da ju pripremite kako treba. Zato izbjegavajte ovih pet pogrešaka!
Stavljate ulje u vodu za kuhanje tjestenine
Ako vam je ovo prešlo u naviku, vrijeme je da je se riješite. Nećete postići ništa drugo do li masnu tjesteninu. Takva tjestenina na sebe ne može ''povući'' umak, a ulje neće smanjiti mogućnost lijepljenja tjestenine.
Ignorirate tjesteninu dok se kuha
Morate početi miješati odmah čim stavite tjesteninu u vruću vodu kako biste bili sigurni da se tjestenina neće lijepiti. Ako ju samo ubacite u vodu i zaboravite, sigurno će vam se zalijepiti.
Prekuhavate tjesteninu
Ako pripremate neki umak u kojemu će se vaša tjestenina još kuhati, imajte na umu da ju ne prekuhate jer će jednostavno postati gnjecava čim ''dotakne'' umak.
Ispirete tjesteninu u hladnoj vodi
Nema potrebe! Voda u kojoj se tjestenina kuhala je puna škroba i odlična je za zgušnjavanje umaka.
Ne solite vodu u kojoj se tjestenina kuha
Obavezno to učinite. Čak i maleni prstohvat soli će učiniti veliku razliku. Tako tjestenina neće biti bljutava.
Recepti za genijalnu pripremu tjestenine su OVDJE!