Stavljate ulje u vodu za kuhanje?

NAJBOLJA JE AL DENTE: Ove pogreške radite dok kuhate tjesteninu!

Možda vam se čini da je tjesteninu jednostavno pripremiti, i zaista je, ali je potrebno znati kako ne činiti pogreške koje ju mogu uništiti. Najbolja je kad je svilenkasta, al dente i savršeno začinjena!

Ova omiljena namirnica mnogih zaista zaslužuje da ju pripremite kako treba. Zato izbjegavajte ovih pet pogrešaka!

Stavljate ulje u vodu za kuhanje tjestenine

Ako vam je ovo prešlo u naviku, vrijeme je da je se riješite. Nećete postići ništa drugo do li masnu tjesteninu. Takva tjestenina na sebe ne može ''povući'' umak, a ulje neće smanjiti mogućnost lijepljenja tjestenine.

Ignorirate tjesteninu dok se kuha

Morate početi miješati odmah čim stavite tjesteninu u vruću vodu kako biste bili sigurni da se tjestenina neće lijepiti. Ako ju samo ubacite u vodu i zaboravite, sigurno će vam se zalijepiti.

Prekuhavate tjesteninu

Ako pripremate neki umak u kojemu će se vaša tjestenina još kuhati, imajte na umu da ju ne prekuhate jer će jednostavno postati gnjecava čim ''dotakne'' umak.

Ispirete tjesteninu u hladnoj vodi

Nema potrebe! Voda u kojoj se tjestenina kuhala je puna škroba i odlična je za zgušnjavanje umaka.

Ne solite vodu u kojoj se tjestenina kuha

Obavezno to učinite. Čak i maleni prstohvat soli će učiniti veliku razliku. Tako tjestenina neće biti bljutava.

Recepti za genijalnu pripremu tjestenine su OVDJE!

Izdvajamo

Iz drugih medija