DOBRI SAVJETI

NEK' SE MIRISI ŠIRE: Naučite koristiti začinsko bilje u jelima koja za njima žude!

Svako jelo dižu na višu razinu!

Kadulja

Stavlja se u nadjeve, razna pečenja te umake, a njome se može aromatizirati maslinovo ulje maslac ili marinade.

Majčina dušica

Najčešće se dodaje svinjetini, ovčetini i drugim vrstama mesa, a pristaje uz ribu, sir i kobasice te umake za tijesto.

Ružmarin

Izvrstan je uz pečeni krumpir, mesna jela, povrće te kao začin octu i ulju u marinadama.

Metvica

U kuhinji se najčešće upotrebljava za kuhano povrće, umake, jaja, a dobro se slaže i sa slatkim jelima.

Lovor

Dodaje se marinadama, juhama, umacima, jelima od mesa, divljači, peradi, pečenjima te se kuha sa šunkom i ribom.

Izdvajamo

Iz drugih medija