KOJI ZLATA VRIJEDE

SAVJETI ANTHONYJA BOURDAINA: Osam genijalnih kuharskih trikova koje morate znati!

Anthony Bourdain Parts Unknown Facebook Page

I početi koristiti u svojim kuhinjama!

Ako želite kupiti odrezak sa savršenim omjerom masti i krtog mesa, odaberite ribeye odrezak.

Zagreb, 101016. Priprema steakova u restoranu OXBO Urban Bar and Grill hotela Double Tree by Hilton.
Foto: Neja Markicevic / CROPIX
Neja Markičević / Hanza Media
 

Odrezak nikada nemojte soliti unaprijed.

juicy grilled pork chop (neck cut) with greens
Getty Images/iStockphoto
 

Odrezak kuhajte na slaboj, kontroliranoj vatri.

zagreb 030307
restoran bon appetit
hrana priprema
odrezak od zdrebetine sa divljim sparoge konjetina
foto neja markicevic
-posebni prilozi-
Neja Markičević / Hanza Media
 

Naposljetku, ostavite odrezak da odmori pet do sedam minuta prije posluživanja.

Grilled Black Angus Steak Ribeye and Pepper sauce on meat cutting board on dark wooden background
 

Meso pržite u manjim turama umjesto da prenatrpavate tavu.

minced meat with tomato sauce in pan
Getty Images/iStockphoto
 

Riješite se nepotrebnog velikog seta noževa i nabavite jedan kvalitetan chefov nož.

Nož je chefov najbolji prijatelj...

 

Jaja uvijek razbijajte na ravnoj površini umjesto na rubu zdjele.

 

Kad režete luk, ruku kojom ne režete skupite u oblik ''kandže'' kako se ne biste porezali.

Crni, bijeli i ljubičasti luk

 

Izdvajamo

Iz drugih medija