UPOMOĆ, PRESLANO JE

SPASITE STVAR: Šest provjerenih trikova kako jednostavno spasiti presoljenu hranu!

salt on wood background
Getty Images/iStockphoto

Scena: 15 minuta do večere! Sve ste napravili kako treba… Stol je postavljen, ništa nije zagorjelo, zadnji put kada ste kušali jelo, bilo je savršeno. Isprobavate ga ponovno. Preslano je!

Obrišite te slane suze i bacite se na korištenje ovih šest trikova koji će spasiti vašu presoljenu klopu!

Voda uvijek spašava stvar

Ako ste pripremali gulaš ili juhu, nemate puno problema. Jednostavno dodajte vodu i pustite da tekućina ponovno zavrije. Ako je potrebno zgusnuti varivo ili gulaš koji ste pripremili, učinite to s malo brašna.

Kiselina za ublažavanje

Limunov sok, vinski ocat… Svejedno je koje od ovoga ćete koristiti, samo pazite da ne pretjerate. Limunov sok je savršen za spašavanje presoljene ribe i pečenih krumpira.

Namakanje isto pali

Recimo da ste kupili presoljenu šunku ili pancetu. Jednostavno ih uronite u hladnu vodu i ostavite da u njoj stoje nekoliko sati. Voda će izvući sol iz ovakvih namirnica prilično uspješno.

Krumpiri i sol

Škrob je prilično dobar za razblaživanje okusa. U vaše varivo dodajte jedan zgnječeni krumpir koji će odmah poboljšati okus i ublažiti žestinu soli.

Neka bude kremasto

Dinstate piletinu koju ste nažalost presolili? Dodajte joj malo kiselog vrhnja ili vrhnja za kuhanje. To će svakako ublažiti sol, ali i dati drugu dimenziju jelu, tako da to svakako imajte na umu.

Prevencija je najbolje rješenje

Budite svjesni koje sastojke koristite u pripremi svojih jela. Ako neki recept od vas zahtjeva korištenje inćuna, imajte na umu da su oni podosta slani i da će takav okus dati i vašem jelu. Također, ukoliko recept zahtjeva sastojke koji su nedovoljno slani, imajte na umu da ćete morati dodati malo više soli.

U svakom slučaju, jelo je uvijek puno bolje premalo posoliti nego presoliti! Više o različitim vrstama soli saznajte OVDJE!

Izdvajamo

Iz drugih medija