Nedjeljni ručak bez stresa

TIPS & TRICKS: Kako si olakšati pripremu nedjeljnog ručka?

Nedjlejni ručak na otvorenom

Priprema nedjeljnog ručka zna biti prilično stresna i frkovita. Ali nemojte dati stresu da vas svlada. Kuhanje mora biti uživanje i gušt!

Donosimo vam 5 savjeta kako izdržati nedjeljni ručak i napraviti i dalje preukusnu klopu! Nema ništa loše u tome da koristite prečace i si olakšate posao!

Koristite prečace

Kako biste ubrzali mariniranje, pojačajte količinu soli i kiseline u svojoj marinadi. Također, marinadu možete zagrijati, pustiti da ohladi i njome premazati meso.

Ništa nemojte bacati

Ako, na primjer, radite temeljac (juhu) s povrćem, lukom, češnjakom, peršinom i celerom, vodu naravno koristite za temeljac, a povrće iz juhe možete zgnječiti i koristiti ga za začinjavanje drugih jušnih stvari koje pripremate.

Namirnice koristite na ''čudne'' načine

Možda će se sada svi Talijani uhvatiti za glavu, ali bolognese umak možete zgusnuti lagano sotiranim pilećim jetricama. Naribane tikvice čine predobru čokoladnu tortu, a umak uz puricu začinjen ribljim umakom je savršen.

Nemojte pretvoriti kuhanje riže u znanstvenu fantastiku

Okanite se šalica, kalkulatora i mjera! Jedino ako ne planirate biti veliki sushi majstor, nemojte se zamarati s kuhanjem riže. Jednostavno ju skuhajte poput tjestenine, u puno slane vode dok ne bude al dente.

Ne morate uvijek sve stavljati u hladnjak i ponekad možete zamrznuti stvari koje ''ne možete zamrznuti''

Profesionalne kuhinje imaju velike ''walk-in'' hladnjake i nije im problem čuvati velike količine hrane. Mi doma u stanovima i kućama nemamo te mogućnosti, pa se moramo snalaziti na različite načine, ako nam slučajno ostane višak hrane koju negdje moramo pospremiti. Nema ništa loše u tome da ostatke juhe i variva ostavite pokraj otvorenog prozora ili na štednjaku.

Izdvajamo

Iz drugih medija