Pet savjeta za bolje pečenje!

TIPS & TRICKS: Trikovi koji će vam pomoći da postanete još bolji u pečenju kolača!

 Getty Images/iStockphoto
Neke stvari vjerojatno radite krivo!

Donosimo vam pet savjeta kako da svaki put zamijesite savršeno tijesto, ispečete hrskavu koricu na tartu i napravite savršen snijeg od bjelanjaka!

Kako znati da vam se tijesto udvostručilo?

Jednostavno je, koristite zdjelu koja je duplo veća od vaše kuglice tijesta. Budući da na brzinu dizanja tijesto utječe puno faktora (poput strujanja zraka, topline, temperature u vašem stanu/kući), jednostavnije je da pratite kretanje tijesta u posudi nego se striktno držite vremenskog perioda.

Dough rising under a kitchen towel
Getty Images/iStockphoto

Što je kamen za pečenje pizze?

Odlična stvar, ne samo za ljubitelje pizze, već i da sve one koji vole hrskave rubove na svojim tartovima, pitama i kolačima. Kako biste spriječili mekano dno, vaš tart pecite u kalupu na prethodno zagrijanom kamenu za pečenje.

close up of rustic pizza baking stone utensil
Getty Images/iStockphoto

Počnite bjelanjke za snijeg miksati na niskoj brzini!

Kada želite napraviti snijeg od bjelanjaka, to vjerojatno želite napraviti što je prije moguće. I zato ih miksate na najvišoj brzini. Nažalost, na taj način razdvajate proteine u bjelanjcima i počinje se stvarati pjena, koju ne želite. Započnite na jako slaboj brzini te onda pojačavajte pri kraju.

Whipped egg whites for pastry in a white ceramic bowl. Toned.
Getty Images/iStockphoto

Ohladite sve sastojke prije početka!

Prije nego počnete raditi kolače od prhkog tijesta, ohladite sve deset minuta prije korištenja. Čak i posudu u kojoj ćete mijesiti tijesto, čak i brašno! Ruke isperite u hladnoj vodi, na taj način ćete dobiti savršeno mrvičasto tijesto i maslac vam se neće otopiti.

Baking cake, dough recipe ingredients (eggs, flour, milk, butter, sugar) on white table.
Getty Images/iStockphoto

Maslac u tijesto utrljavajte donjim dijelom dlana, a ne vršcima prstiju!

Kada radite prhko tijesto, vrlo je važno da vam se sastojci ne zagriju i da tijesto brzo zamijesite. Ako maslac utrljate u brašno s donjim dijelom dlana izbjeći ćete stvaranje velikih komada maslaca koji će na kraju stvoriti grudice u tijestu!

Preparing homemade pastry for pie.
Getty Images

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 14:43