"Ostani fokusiran i nek vas nikad ne napušta vjerovanje kako su izazovi potrebni da nađete put do uspjeha" Dominique Crenn, chefica u Atelier Crenn, SAD
"Mladi chef se mora moći usuditi, mora napustiti svoju sigurnu zonu i uhvatiti u koštac s izazovima koji mu predstoje." André Jaeger, chef u švicarskom Relais & Châteauxu
"Uvijek budite sigurni da ste izabrali pravi put. Nemojte odustajati i svijet će vas prepoznati" Steven Liu, Le Cordon Bleu
"Najveći izazov koji me prati kroz cijelu moju karijeru jest dosljednost svojim idejama u ovom kompleksnom svijetu koji se konstantno mijenja i izložen je promjenama" Andoni Aduriz, chef u jednom od najboljih restorana na svijetu - Mugaritz
"Kuhajte sa srcem!" Peter Gilmore, glavni chef australskog restorana Quay koji je među najboljim restoranima na svijetu od 2009.godine
"Budite strpljivi dok ne postignete da je krajnji rezultat-svaršenstvo! Nemojte stati na pola puta - idite do kraja! Vladimir Mukhin, chef ruskog White Rabbita također jedan od najboljih restorana na svijetu
"Danas mladi chefovi moraju naći način da dobro usvoje tehnike, a ne recepte. Pritisak je dobar, ali ne smije biti presudan i utjecati na zaboravljanje osnovnih tehnika koje su alat da napravite tisuće recepata, ali ako učite recepte morate znati da s jednim receptom možete napraviti samo jedno jelo, zato se fokusirajte na tehnike!" David Martin, chef u briselskom restoranu La paix
"Morate puno raditi i nikad ne prestati učiti. Jednom kad pomislite da znate sve, znajte i to da nešto ne funkcionira" Adrian Hadean, poznat rumunjski "chef", autor nekoliko kulinarskih knjiga i član žirija realityja Masterchef.
"Kako biste postali izvrstan kuhar, jednako je važno predano učiti, ali i pažljiv promatrač okoline i života oko sebe. Kad imam prilike posjetiti stranu državu, ondje upijam njihovu kulturu, okuse i mirise koji me inspiriraju na kreaciju novih jela!" Steven Liu, Le Cordon Bleu
Izvor: Fine Dining Lovers