NEŠTO SE NOVO KUHA!

GASTRO CVEBE: Novosti na najukusnijoj sceni na svijetu!

Evo što je novo na hrvatskoj gastro sceni!

Dani otvorenih butelja - punih šest dana kušanja vrhunskih vina na čaše

Što se tiče Zagreba, s vinskim događanjima nije gotovo. Naime, od 14. do 20. lipnja na Trgu Katarine Zrinske, u prostoru Ljetnog kina Gradec, održat će se Dani otvorenih butelja. Tom prilikom moći ćete kušati najbolje ocijenjena vina iz vinarija Zagrebačke županije. Organizatori jamče da će vina biti cjenovno pristupačna, a butelje otvorene i optimalno rashlađene cijeli tjedan.

Getty Images

Uspješna suradnja - Dika se odsad pojavljuje u novom, modernom izdanju

Slavonija i Vipava udružile su snage i stvorile novi vizualni (i organoleptički) identitet Dike, linije vina iz Feravina. Naime, glavni enolog Marijan Knežević i gost enolog (konzultant) Slovenac Matjaž Lemut, vlasnik Vipavske vinarije Tilia, ponosno su predstavili nova vina Feravina, čiju je pak etiketu dizajnirala također Slovenka - Zarja Vintar iz ljubljanskog studija Kofein. Moderna etiketa s pravom sugerira trendovska i cjenovno prihvatljiva vina koja bez problema mogu pratiti različita jela.

Pobjednički tim - dva priznanja za zagrebački hotel Esplanade

- U hotelijerstvu sam više od pet godina i nikad nisam naišla na tako elegantan hotel kao što je Esplanade Zagreb Hotel. Pro- čitala sam mnoge osvrte gostiju i baš svi su bili 5* - rekla je Kerry Payne, predstavnica Luxury Travel Guidea, koji je Esplanade proglasio najboljim klasičnim hotelom za 2017. No, ovaj hotel se može pohvaliti da primio još jednu nagradu, naime, Trip Advisor ga je prema recenzijama svojih korisnika i ove godine uvrstio u 1% najboljih hotela u svijetu i uručio mu Travellers’S Choice Award za 2017.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 03:36