Ako ste od onih koji su pomalo skeptični prema kolačima bez šećera, jaja, mlijeka ili pak onima koji se ne peku, ovo je prava prilika da promijenite mišljenje! Ukusni poput poput čokolade, kremasti kao sladoled, raskošni kao najljepša bakina torta; ovo su tri recepta koja si možete priuštiti za doručak, kao desert nakon ručka, ili da navečer iznenadite goste nečim neobičnim, ukusnim, a što je najbolje od svega - zdravim!
Ako ste ih do sada imali prilike kušati samo u slastičarnicama ili im se divili na food blogovima, ovog puta vam otkrivamo pravu ljetnu tajnu! Raw vegetarijanske slastice su jako jednostavne za pripremu, čak i ako nemate velikog kulinarskog iskustva, a volite uživati u savršeno balansiranim ukusima. Osim toga, bogate su žitaricama, orašastim plodovima, voćem, ali i nečim sasvim novim: Bakina Tajna voćnim namazima s medom, još zdravijim i manje kaloričnim, a podjednako slasnim. Za La Dolce Vita od jutra do večeri, evo naših predloga za zdrave poslastice za svaku prilku! |
Slatki doručak ili raskošni desert? Zašto ne oboje!
Ako vas je ikad uhvatila grižnja savjesti kad ste poželjeli nešto slasno već rano ujutro, sad to više neće biti slučaj! Ovo je hranjiv, ukusan i zdrav recept, a idealan za podijeliti s dragom osobom. Lijepo će prijati prije treninga ili učenja, kao i energetska bomba za svladavanje radnog dana, a naša je topla preporuka za tople ljetne dane!
Za kremu od pistacija: Izmiksajte 50 g pistacija s jednom zrelom bananom i ostavite je u hladnjaku da malo očvrsne. U 100 g čiste kokosove kreme umiješajte naribanu koricu polovine limuna, žličicu ekstrakta vanilije ili sjemenke pola štapića te po želji zasladite agavinim sirupom. Tako pripremljenu kremu stavite u hladnjak da još malo očvrsne. Zatim započnite slaganje; na dno staklenke stavite malo granole, pa svježe sezonsko voće, kokosovu kremu, kremu od pistacija i na kraju žličica Bakina tajna voćnog namaza s medom.
U ovom receptu nećete naići na praznu priču ili kalorije! "NICE CREAM" poznat i kao vegetarijanski sladoled, zasluženo se probija na sam vrh top liste ljetnih deserata.Priprema se na sljedeći način: u blenderu izmiksajte 2 smrznute banane, 70ml kreme od kokosa i 2-3 žličice Bakina Tajna namaza od marelica s medom. Vratite u zamrzivač ukoliko želite postići teksturu sladoleda ili poslužite odmah uz puno voća, hrskavu granolu ili mrvljene kekse.
Tko se ne bi oduševio na ponudu ledene torte bez šećera i to još šnitu ovakve ljepotice? VEGE CHEESECAKE SA BOROVNICAMA još više volimo jer se čuva u zamrzivaču, pa je možemo napraviti nekoliko dana unaprijed kako bi bili spremni za dolazak nenadanih gostiju! Priprema se gotovo jednako brzo kao što nestane s tanjura: u blenderu sameljite 20 svežih datulja, jedno pakiranje integralnih keksa i 100g badema. Smjesu rasporedite u kalup obložen papirom za pečenje i stavite u zamrzivač. Za nadjev usitnite 220g indijskog oraščića koji ste prethodno namočili u vodi najmanje 3 sata, 300 ml kokosove kreme, sok i naribanu koricu jedne limete koju ćete preliti preko kore. U nadjev dodajte žličicu voćnog namaza s medom od šumskog voća i nježno pomiješajte kako biste dobili lijepe šare na torti. Tortu vratite u zamrzivač da se dobro stisne, a izvadite je desetak minuta prije posluživanja i po želji ukrasite svježom mentom.