SPONZORIRANI ČLANAK

ZAVODLJIVA KOMBINACIJA VOĆA, MEDA I ZAČINA: Bakina torta za svaku priliku!

Naše drage bake nas u djetinjstvu uče tajnama kuhinje, a kad malo odrastemo uče nas tajnama života jer one mnogo toga mogu i znaju. Kako od nečeg potpuno običnog napraviti nešto nesvakidašnje, kako obrisati suze, otresti prašinu i ponovno ustati. Kako se najnježnije grli, najbrže utješi, najlakše nasmije, najpažljivije sluša, najmudrije priča i najradosnije podrži. One nas inspiriraju i oblikuju kao osobe. U njihovu čast prema starom obiteljskom receptu pripremili smo ovu sočnu tortu koja miriše na čokoladu i marelice. Nevjerojatno je jednostavna za pripremu, baš kao i neke od najljepših stvari, a pripremljena je od kakaa, vanilije, voćnog namaza s medom od marelice i naravno mnogo bakine ljubavi.

Mikserom izmiksajte 12 žlica mlijeka, ulje, 12 žlica šećera, jaja, brašno, kakao i prašak za pecivo. Tako dobivenu smjesu premjestite u prethodno namašćen kalup za tortu i pecite oko 25 minuta na 180°C dok se torta ravnomjerno ne ispeče. Tortu dok je još topla izvadite iz kalupa i prelijte smjesom od 500 ml mlijeka, 12 žlica šećera i 1 vanilin šećera. Količinu šećera prilagodite vašem ukusu. Voćni namaz s medom od marelice zagrijte na laganoj vatri uz stalno miješanje i njime premažite tortu. Kad se ohladi ukrasite je svježim voćem i pospite šećerom u prahu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 02:25