TRAŽI SE KOMAD VIŠE

PALIMO PEĆNICE: Kako napraviti slanu pitu s inćunima i što morate imati na umu ako želite da vas gosti traže recept?

Privatna arhiva

Ako nemate vremena upotrijebite lisnato tijesto i velikodušno ga nadjenite, ali ako želite pravi quiche ipak zamjesite svoje tijesto.

Što se tiče nadjeva, mogućnosti su neograničene, ali kad red dođe na tijesto iapk se držite recepta. Možda pomalo neobična kombinacija, ali možemo vam reći iz prve ruke kako kombinacija slanih inćuna, krem sira i artičoka odlično funkcionira.

Ako se odlučite za lisnato tijesto:

Pomiješajte kremasti sir s narezanim zelenim maslinama, malo popaprite. Razvaljajte lisnato tijesto pa na njega rasporedite smjesu sira i maslina, i u krug poslažite slane inćune iz ulja i narezane artičoke iz ulja. Artičoke prije stavite na papirnati ubrus da se upije višak masnoće. Pecite na 180 stupnjeva oko pola sata. Prije posluživanja na pitu stavite svježu rikulu.

Ako se odlučite za prhko tijesto:

Brojne su varijante tijesta za quiche ali nama je ovaj možda najdraži! Trebat će vam 300 g brašna, 150 g maslaca, 3 žumanjka, 2 žlice milerama i malo soli. Od navedenih sastojaka zamijesite tijesto i pustiti da se odmori u hladnjaku kojih pola sata, 45 minuta. Za detaljniji prikaz pogledajte video (ovdje je prikazan quiche s mladim špinatom i cheddar sirom)

Nadjev nije dovoljno kremast, a tijesto nedovoljno hrskavo?

Pročitajte još: Pet tajni pripreme najukusnijeg quichea!

Izdvajamo

Iz drugih medija