OVO MORATE VIDJETI

PRAVA UMJETNOST: Pogledajte spektakularne food fotografije prestižnog natjecanja Pink Lady Food Photographers Of The Year od kojih zastaje dah!

Pink Lady Food Photographer Of The Year Official Page

Pink Lady Food Photographer of the Year od 2011., svake godine traže food fotografa godine iz cijelog svijeta. Prijaviti se mogu i amateri i profesionalci, a u Londonu se upriličuje petodnevna izložba u Mall Galleriesu koja je otvorena za javnost.

Izbor se održava u nekoliko kategorija tako da svatko može pronaći nešto za sebe, od stilizirane hrane za časopise do fotografiranja trenutka, obitelji koje zajedno slave uz hranu i sličnih situacija koje se odvijaju oko hrane.

Ove godine najboljim fotografom za 2018. godinu proglašen je Noor Ahmed Gelal s upravo spektakularnom fotografijom koja nosi naziv "Molitva uz hranu" koja prikazuje segment Hindu zajednice prilikom pripreme obroka nakon jednodnevnog posta u jednom od lokalnih hramova u Swamibagu (Bangladeš). Ova fotografija ujedno je osvojila i prvu nagradu u kategoriji "Hrana za proslavu".

"Noorov snimak se u potpunosti izdvojio od bilo čega u svojoj kategoriji, što ju je učinilo fascinantnom i prepoznatljivom!" izjavio je Andy Mcdonald, glavno lice Pink Lady UK.

Od 2011. godine u konkurenciji je bilo više od 20 000 fotografija, a vrijednost prve nagrade je 5.000 funti. Nagrade su se dodijelile dobitnicima u 20 kategorija. Finalistima garantiraju kako će njihove fotografije dostići svjetski glas budući da su 2014. i 2015. kreirani slideshowovi na BBC News Online te ih je u 24 sata ih je vidjelo 500.000 ljudi. Više o dobitnicima te samoj dodjeli nagrada pročitajte na njihovim službenim stranicama, a u našoj fotogaleriji pogledajte gotovo dvadeset fotografija od kojih zastaje dah.

 

Izdvajamo

Iz drugih medija