PRISTUPAČNE CIJENE ZA MLAĐE OD 25.

RESTORANI U ZAJEDNIČKOJ INICIJATIVI: Upravo je počeo projekt kojem je cilj popularizacija odlaska u restorane mlađima od 25 godina!

 

"Ova inicjativa naša je dugogodišnja želja i cilj nam je na neki način potaknuti edukaciju mladih ljubitelja gastronomije" izjavila je Irina Ban iz udruženja JRE (Jeunes Restaurateurs d´Europe).

Getty Images/iStockphoto

Naime, odlazak u restoran nije tek puko konzumiranje namirnica na stolu već razumijevanje posluženog. Osim hrane na tanjuru odlazak u restoran u sebi nosi i edukativan element o proizvođačima koji su razvijali određenu namirnicu ili vino. Treba osvijestiti važnost nevidljivog faktora - servisa. Gostoljubivost, nenametljivost, "ono nešto" zbog čega se želimo vratiti u restoran, atmosfera, moć osoblja da ugodi gostu, da ga nagovori na nove okuse i samim time mu proširi vidike. Sve je to servis kojeg veliki broj ljubitelja eno-gastronomskog doživljaja zapravo nije niti svjestan. Baš u tom segmentu savršenstvo je vrlo teško postići, a u najvećem broju slučajeva baš je to razlog povratka u restoran. Kako spariti hranu s vinom? Zašto uopće takvo što činiti? Koliki rad stoji iza vina koji ispijamo uz večeru? Tko su ti ljudi i koje su njihove priče? ovo su samo neka od pitanja na koja bi bilo vrijedno dobiti odgovor ako želimo širiti svoje vidike i razumijeti iskustvo koje proživljavamo u restoranu.

Table setting of fork, knife, napkin, glass and plate at cafe.
Getty Images/iStockphoto

Table setting in restaurant with wine and water glasses
Getty Images/iStockphoto

Četrnaest ponajboljih hrvatskih restorana ujedinilo se u projektu "JRE za Mlade", a oni su redom Boškinac, Pelegrini, Badi, Dubravkin put, Draga di Lovrana, Konoba Boba, Lešić Dimitri, Foša, Marina, Pergola, Plavi podrum, Villa Ariston, San Rocco i Zigante. Cilj omogućavanje enogastronomskog iskustva u iznimnim restoranima mlađima od 25 godina po pristupačnijim cijenama. Radi se o ponudi tri slijeda praćene s dvije čaše vina po cijeni od 180 kuna.

Mali Losinj, 270217.
Zaposlenici hotela Bellevue prolaze godisnju edukaciju gastro akademije uoci nove sezone. 
Na fotografiji: konobar
Foto: Matija Djanjesic / CROPIX
CROPIX / CROPIX

Ako imate manje od 25 godina i želite uživati u ponajboljim restoranima po pristupačnijoj cijeni to možete od 15. do 31. listopada ove godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 20:07